3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

4 beneficii deosebite ale perelor. Consuma-le regulat pentru a scapa de kilogramele in plus

Perele albe sunt fructe valoroase care au fost utilizate pe scara larga si apreciate pentru aroma lor delicioasa inca din cele mai vechi timpuri. Dincolo de a fi un plus gustos in dieta, perele sunt pline de nutrienti si valoare nutritiva.

Perele albe contin un numar mai mare de minerale, care includ magneziu, mangan, fosfor, calciu si cupru, ceea ce inseamna ca puteti reduce pierderile de minerale osoase si conditii devastatoare, cum ar fi osteoporoza si slabiciunea generala a corpului, din cauza lipsei de sprijin din partea oaselor.

Pere albe sunt destul de utile pentru pacientii care sufera de anemie sau alte deficiente minerale, datorita continutului bogat de cupru si fier. Cuprul accelereaza si imbunatateste absorbtia de minerale in sistem, iar nivelurile crescute de fier inseamna ca sinteza globulelor rosii creste. Fierul este o parte importanta a hemoglobinei, iar anemia este un alt nume pentru deficitul de fier.

Puteti preveni oboseala, defectiunile cognitive, slabiciunea musculara si defectiunile sistemului de organe prin consumul regulat de alimente bogate in fier si cupru, ambele fiind gasite in cantitati semnificative in pere.

Cele mai improtante beneficii ale perelor

Ajutor pentru pierderea in greutate

Perele albe contin o cantitate mare de fibre si au un indice glicemic scazut, astfel incat pot contribui la promovarea unei senzatii de plenitudine. Cercetarile efectuate pe 40 de femei supraponderale au aratat ca perele albe au dus la scaderea in greutate in timp, in comparatie cu ovazul. Consumul regulat de pere albe ii ajuta pe oameni sa piarda in greutate prin stimularea cresterii bacteriilor benefice in sistemul digestiv.

Digestie si sanatate intestinala

Fructul carnos si fibros are un rol foarte important de jucat in digestia umana. O singura portie de pere albe ofera 18% din necesarul zilnic de aport de fibre, sunt un agent foarte puternic pentru sanatatea si functia digestiva. Cea mai mare parte a fibrei din pere este polizaharida nesolubila (NSP), ceea ce inseamna ca actioneaza ca agent de incarcare in intestine. Colecteaza alimentele si adauga volum, astfel incat sa fie mai usor de trecut prin intestine.

In plus, incurajeaza secretia sucurilor gastrice si digestive, astfel incat alimentele sa se miste mai usor, intr-o stare mai digerata. Normalizeaza miscarile intestinului si reduce sansele de constipatie, precum si diareea si scaunul liber, deoarece adauga aceasta cantitate la miscarile intestinului. De asemenea, natura fibrei de pere o ajuta sa se lege de agentii cauzatori de cancer si de radicalii liberi din colon si protejeaza acel organ de efectele lor daunatoare.

Activitate antioxidanta

La fel ca multe alte fructe, perele albe au o multime de antioxidanti care combat diferite boli si conditii din corp. Antioxidantii actioneaza pentru indepartarea radicalilor liberi care se acumuleaza in organism in urma metabolismului celular. Acesti radicali liberi muta ADN-ul celulelor sanatoase in celule canceroase si pot provoca o serie de alte conditii devastatoare. Prin urmare, componentele antioxidante ale vitaminei C, vitaminei A si compusilor flavonoizi, cum ar fi beta-carotenul, luteina si zea-xantina, toate gasite in pere, pot ajuta serios la eliminarea organismului de acesti compusi periculosi.

Sanatatea sistemului imunitar

Sistemul imunitar al organismului este stimulat de activitatile antioxidantilor si ale vitaminei C. Vitamina C este benefica pentru sistemul imunitar, deoarece incurajeaza productia si activitatea de celule albe din sange. Fructe precum perele sunt excelent in a elimina pur si simplu afectiuni precum raceala obisnuita, gripa sau alte boli usoare care ar putea ajuta la punerea pe picioare a sistemului imunitar rapid.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole