6.1 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

3 trucuri pentru un cozonac care sa impresioneze invitatii de Sarbatori

Una dintre cele mai asteptate perioade din an, cea a Sarbatorilor de iarna, ne umple inima de fericire si casa cu mirosul irezistibil al prajiturilor abia scoase din cuptor. Dar trebuie sa recunoastem ca nicio prajitura nu poate inlocui traditionalul cozonac. Pregatirea acestuia nu este un complicata, insa atentia la detalii este foarte importanta.

Delicios si aromat, cozonacul poate reprezenta o provocare chiar si pentru cele mai experimentate gospodine. Nimeni nu isi doreste sa puna in fata invitatilor la masa de sarbatori un cozonac uscat si fara gust, de aceea ne-am gandit sa va oferim 3 trucuri esentiale pentru un cozonac care sa impresioneze chiar si cel mai mofturos invitat.

Faina

Ingredientul decisiv pentru un cozonac reusit. Aceasta trebuie sa fie una de calitate, precum faina Baneasa, pentru ca aluatul sa creasca si sa aiba o consistenta pufoasa. Exista numeroase tipuri de faina pentru panificatie pe piata, insa Baneasa faina este realizata din grau atent selectionat, macinat in cele mai bune conditii.

Untul

Daca in retetele clasice de cozonac este recomandata folosirea uleiului, credem ca acesta poate fi inlocuit cu succes de untul clasic din lapte. Acesta confera mai multa densitate aluatului si il ajuta sa fie mai fraged, in plus chiar si gustul este unul mai bun.

Toate ingredientele la temperatura camerei

Un alt truc care face diferenta este acela ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Si chiar mai mult, inclusiv vasele in care este preparat nu trebuie sa fie reci, iar in bucataria sau camera in care se pregateste este imnportant sa fie cald. Temperatura potrivita ii va ajuta sa creasca si sa aiba un aspect delicios.

Sarea

Sarea este ingredientul secret pentru o culoare mai intensa si un cozonac mai frumos. Aceasta se aduga atunci cand se freaca galbenusul pentru a-i spori culoarea.

Nuca

Pentru a-i da mai mult gust acesta poate fi prajita inainte intr-o tigaie, iar mai apoi scufundata in lapte fierbinte pentru a nu mai fi amara.

Cuptorul

Acesta nu se deschide in primele 20 de minute de coacere. Este chiar indicat ca usa cuptorului sa fie deschisa abia la final pentru ca acesta sa creasca frumos si sa fie aspectuos. Mai mult, daca acesta va fi copt intr-un cupror cu gaze este important sa punem sub tava cu cozonac o tava de cuptor umpluta cu apa, astfel cozonacul nu va risca sa se arda.

Orice gospodina isi doreste sa fie laudata la masa de Craciun sau Revelion pentru cozonacul reusit pe care l-a facut, de aceea este important ca cele 6 trucuri sa fie aplicate in timpul prepararii acestuia.

Este adevarat ca un cozonac bun are nevoie de timp si dedicare din partea celei care il pregateste, insa acesta este un dulce special penru ocaziile speciale asa cum sunt Sarbatorile de iarna, de aceea timpul si efortul depus la framantat se merita. De asemenea, bucuria celor din jur este un alt motiv pentru care acesta trebuie sa fie prezent pe masa.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole