Rolul intestinelor este acela de a absoarbe substantele hranitoare si de a elimina toxinele din organism. Trebuie sa ne mentinem sanatoase intestinele, curate si lipsite de toxine, pentru a evita aparitia afectiunilor ca inflamatiile, constipatia, balonarea, sindromul colonului iritabil, prezenta parazitilor.
Trebuie sa stii ca la baza acumularii de toxine in colon se afla alimentatia proasta, care ramane blocata in colon, antrenand o acumulare de mucus si de toxine in corp, ceea ce va declansa diferite simptome neplacute.
Dupa cum spuneam, intestinele reprezinta o parte esentiala a sistemului digestiv, iar o curatare mai accentuata a intestinelor se face prin laxatie si purgatie pentru a inlatura constipatia si se reface tonusul intestinelor. In aceasta privinta, exista cateva plante care ne sar in ajutor. Iata care sunt:
Plante medicinale care ajuta la tonifierea intestinelor – Volbura
Volbura este folosita pentru proprietatile ei purgative, fiind eficienta la tonifierea intestinelor. Aceasta mareste secretia biliara, influentand favorabil ficatul. Se folosesc partile aeriene ale plantei, care se administreaza sub forma de tinctura, cate 2-4 linguri pe zi, amestecate cu aceeasi cantitate de sirop sau miere. Intreaga cantitate se ia dimineata, pe stomacul gol. Tinctura se prepara prin macerarea a 20 g planta uscata in 100 g alcool de 70 grade, timp de 10 zile.
Plante medicinale care ajuta la tonifierea intestinelor – Crusinul
Coaja de crusin contine principii antrachinonice cu actiune purgativa, care au avantajul, fata de alte purgative de origine vegetala, ca se pot folosi multa vreme fara a produce obisnuinta pentru organism.
Se intrebuinteaza mai ales in constipatiile cronice, sub forma de praf (1—3 g in 24 ore) sau ceai care se prepara astfel: o lingura de coaja maruntita se opareste cu 250 ml apa. Dupa un sfert de ora, se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Se strecoara fierbinte, iar ceaiul se bea caldut, seara la culcare. In constipatiile rebele, se repeta doza indicata mai sus, dimineata, pe stomacul gol.
Cantitatea de coaja folosita pentru un ceai este in functie de starea de constipatie a organismului, in cantitate mica are actiune laxativa. Intotdeauna se va incepe cu doze mici, care se vor mari in functie de efectul produs.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] 2 plante medicinale care ajuta la tonifierea intestinelor […]