3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

10 alimente care pot provoca aparitia unei migrene

Migrenele pot fi un cosmar pentru cei care se confrunta cu ele. Desi exista mai multi factori care pot contribui la declansarea lor, dieta joaca un rol semnificativ pentru multi oameni. Anumite alimente au fost identificate ca fiind provocatoare comune pentru migrenele inrautatite.

Din pacate, nu exista un remediu minune care sa te scape pentru totdeauna de migrena, boala neurologica care provoaca de obicei episoade de dureri de cap insotite de greata, ameteli si sensibilitate la lumina si sunet. Dar, evitand unii dintre declansatorii personali de migrena, este posibil sa reduceti frecventa acestor atacuri.

„In timp ce dieta singura este rareori cauza durerilor de cap [migrena], ea poate fi implicata ca un declansator al migrenei”, spune Noah Rosen, MD , directorul Centrului Northwell Health pentru dureri de cap din Great Neck, New York si profesor asociat. de neurologie la Scoala de Medicina Donald si Barbara Zucker din Hofstra-Northwell din Hempstead, New York. „Exista diferite grade de dovezi pentru anumite alimente care pot fi declansatoare, dar poate exista si o gama larga de raspunsuri individuale”, spune dr. Rosen.

Iata, asadar, o lista a 10 alimente pe care ar trebui sa le evitati sau sa le consumati cu moderatie daca sunteti predispus la migrene:

Alimente care pot provoca aparitia unei migrene

1.Cofeina:

Chiar daca unii oameni o folosesc pentru a reduce durerea de cap, pentru multi altii, cofeina poate fi un factor declansator pentru migrene. Consumul excesiv sau brusc de cofeina poate duce la dureri de cap severe.

2.Branzeturi invechite si mezeluri:

Aceste alimente contin tiroamina, un aminoacid care poate provoca migrene la anumiti oameni, potrivit Fundației Naționale pentru Dureri de Cap.

3.Alcool:

Vinul rosu, berea, sampania si bauturile alcoolice distilate pot fi declansatori ai migrenelor. Sulfitii din alcool sunt adesea considerati vinovati, desi mecanismele exacte nu sunt pe deplin intelese.

4.Unele fructe proaspete:

Fructele citrice, cum ar fi portocalele si lamaile, precum si bananele si avocado, pot declansa migrene la unele persoane. Acest lucru se datoreaza continutului lor de histamina sau a altor substante chimice care pot afecta fluxul sanguin si pot provoca reactii adverse la nivel cerebral.

5.Alimente picante:

Mancarurile foarte picante, cum ar fi cele condimentate cu ardei iute, pot declansa migrene la unele persoane. Substantele chimice din ardeiul iute pot irita mucoasa si pot determina fluxul sanguin sa se schimbe, provocand astfel dureri de cap.

6.Alimente sau bauturi care contin aspartam:

Aspartamul, un indulcitor artificial folosit in multe alimente si bauturi fara zahar, a fost asociat cu migrene la anumiti oameni. Evitati alimentele indulcite artificial si cititi etichetele cu atentie.

7.Unt de arahide, nuci si fructe uscate:

Aceste alimente pot fi factori declansatori pentru migrene la unii oameni, probabil din cauza continutului lor de tiroamina. Consumati-le cu moderatie sau evitati-le daca observati ca va provoaca migrene. De asemenea, acestea contin in mod natural niveluri ridicate de o substanta chimica numita fenilalanina, care poate fi un declansator al migrenei, conform Asociatiei Tulburarilor Migrene. Acelasi lucru este valabil si pentru fructele uscate precum stafidele, curmalele, smochinele si caise.

8.Produsele de patiserie si copturile procesate:

Torturile, prajiturile, biscuitii si alte produse de patiserie pot contine aditivi si indulcitori artificiali care pot declansa migrene la unii oameni. De asemenea, contin uneori gluten, care poate fi un alt factor declansator pentru cei cu sensibilitate la gluten.

9.Arome si conservanti artificiali:

Multe alimente procesate, cum ar fi snacksurile, supele instant si produsele de tip fast-food, contin arome si conservanti artificiali care pot declansa migrene la unii oameni. Cititi etichetele cu atentie si incercati sa evitati produsele care contin o multime de ingrediente artificiale.

10.Produse lactate si ciocolata:

Unele persoane sunt sensibile la produsele lactate sau la ciocolata si pot experimenta migrene dupa consumul lor. Acest lucru apare din cauza continutului lor de tiroamina sau altor substante chimice.

!!! Daca sunteti predispus la migrene, tineti un jurnal alimentar pentru a identifica ce alimente sau bauturi declanseaza migrenele si incercati sa le evitati sau sa le consumati cu moderatie. De asemenea, consultati un specialist in nutritie sau un medic pentru recomandari personalizate si sfaturi despre modificarile dietetice care ar putea ajuta la reducerea frecventei si severitatii migrenelor. Prin constientizarea si gestionarea dietei, puteti reduce potentialul de a suferi de migrene si puteti imbunatati calitatea vietii in general.

Vezi si: Spune stop migrenelor cu aceasta limonada cu sare de Himalaya

Vezi si: O bautura naturala pentru eliminarea migrenelor in doar cateva minute!

Vezi si: Cum te pot ajuta boabele de piper negru sa scapi de migrene

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole