Untul de kokum, deosebit de hidratant pentru par si ten

kokum-butter-beneficii

Uleiurile si unturile derivate din plante sunt printre cele mai sanatoase ingrediente pentru o varietate de produse de ingrijire personala, inclusiv lotiuni, balsam de buze si tratamente pentru par.

Desi cei mai multi oameni sunt familiarizati cu untul de cacao, uleiul din nuca de cocos si untul shea, untul kokum este o alternativa mai putin obisnuita, care vine cu setul propriu de beneficii unice pentru piele si par.

Untul Kokum este un ulei derivat din semintele unui pom fructifer numit arborele Kokum. Face parte din familia de copaci Guttiferaw si se numeste uneori arborele mangostan salbatic sau arborele mangostan rosu. Copacii Kokum – cunoscuti oficial ca Garcinia Indica – sunt cultivati in principal in regiunile tropicale din India, precum regiunea Western Ghats. Fructele si semintele arborelui kokum sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii culinare, cosmetice si medicinale.

Untul Kokum are de obicei o nuanta gri deschis sau galben pal si cuprinde predominant un tip de grasime saturata cunoscut sub numele de acid stearic. Structura chimica a grasimii permite untului de kokum sa ramana solid la temperatura camerei – de aceea de obicei este denumit unt in loc de ulei.

Untul kokum este comestibil si se foloseste in special in produsele cosmetice de calitate

Untul Kokum este comestibil si este folosit ocazional pentru a prepara bomboane de ciocolata si alte produse de cofetarie. Cu toate acestea, este cel mai popular utilizat ca ingredient in produse de ingrijire cosmetica si de ingrijire personala, inclusiv machiaj, lotiuni, sapunuri, balsamuri.

Bogat in acizi grasi esentiali si non-comodegenic (non-blocarea porilor), untul Kokum este perfect pentru stimularea scalpului si pentru cresterea sanatoasa a parului. Acesta ajuta la oxigenarea celulelor, ceea ce face ca nutrientii sa fie mai usor disponibili pentru a fi folositi de scalp / tesuturile pielii – ceea ce contribuie la promovarea cresterii parului.

De asemenea, sustine si imbunatateste elasticitatea parului, ajutand la prevenirea ruperii. Untul si uleiul de Kokum sunt extrase din samburii fructelor din arborele kokum.

Untul Kokum este bogat in acizi grasi esentiali. Acizii grasi esentiali precum omega-3 si omega-6 ajuta corpul sa sustina membranele celulare ale pielii sanatoase pentru a preveni deteriorarea.

Grasimile polinesaturate contribuie de asemenea la o bariera mai sanatoasa si mai echilibrata a umiditatii, ceea ce face ca pielea sa fie mereu hidratata. Spre deosebire de multe alte tipuri de unturi din plante, untul kokum are in mod natural o textura foarte dura care se topeste cu usurinta atunci cand este aplicat pe piele.

Desi poate fi folosit separat, produsele preparate comercial amesteca adesea untul de kokum cu alte tipuri de uleiuri vegetale sau unturi pentru a crea o consistenta mai hidratanta.

Este un puternic emolient si hidratant pentru piele si par

Untul Kokum este probabil cel mai cunoscut pentru rolul sau de puternic agent emolient sau de hidratare. Poate fi utilizat pentru a imbunatati continutul de umiditate din aproape fiecare parte a corpului, inclusiv pielea, buzele, picioarele, scalpul si parul.

Spre deosebire de alte tipuri similare de unturi pe baza de plante, untul kokum nu este foarte gras. Se absoarbe usor in piele, asa ca nu veti ramane cu o senzatie de grasime dupa aplicare.

Daca aveti pielea uscata, sensibila si doriti sa incercati untul kokum, poate fi o idee buna sa incepeti cu o cantitate mica pentru a va testa toleranta inainte de a i; aplica pe o suprafata mai mare.

Desi nu exista nicio cercetare serioasa care sa sustina capacitatea sa de a trata acneea, multi oameni lauda untul kokum ca un bun tratament de actualitate pentru aceasta afectiune.

Abilitatea untului de Kokum de a va trata acneea depinde probabil de ceea ce o provoaca, cum ar fi pielea uscata, productia in exces de ulei, dezechilibrele hormonale sau suprasolicitarea bacteriana.

Untul Kokum are o capacitate puternica de hidratare si este considerat non-comedogenic, ceea ce inseamna ca nu va va infunda porii. Daca acneea este legata de pielea uscata sau de utilizarea unor lotiuni mai grase, untul kokum va poate imbunatati simptomele.

Oamenii afirma adesea ca untul kokum este un instrument eficient pentru tratarea si prevenirea semnelor vizibile ale imbatranirii pielii, cum ar fi ridurile, elasticitatea diminuata, fragilitatea crescuta si uscaciunea.

La fel ca in multe dintre celelalte beneficii presupuse ale untului de kokum, nu exista nicio cercetare disponibila care sa sugereze ca imbunatateste sau impiedica vreunul dintre simptomele mentionate pe termen lung.

Avand in vedere ca untul de kokum are proprietati puternice emoliente, poate contribui la imbunatatirea continutului de umiditate al pielii, ceea ce il va face sa para mai tanar.

Avantajele untului de kokum includ:

  • Fara miros. Untul Kokum nu are miros natural. Unturile de cacao, nuca de cocos si shea sunt bine cunoscute pentru aromele lor deosebite. Daca sunteti sensibil la parfum, acest unt poate fi o optiune mai buna.
  • Se absoarbe usor. Spre deosebire de majoritatea altor unturi vegetale, untul kokum este remarcabil de usor, absorbit rapid si usor, si nu este gras. Nu se poate spune acelasi lucru pentru unturile de nuca de cocos, shea si cacao.
  • Nu infunda porii. Ca si untul de shea, untul de kokum nu va va infunda porii si nu va provoca acnee. Untul de cacao si uleiul de nuca de cocos sunt mult mai susceptibile sa infunde porii si nu ar trebui sa fie folositi pe fata.
  • Foarte stabil din punct de vedere structural. Functioneaza excelent ca un emulsionant natural sau agent de intarire pentru produsele cosmetice de casa.

Sursa poza: thecraftfarm.in





Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...