6.7 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Unguentul de levantica, remediul care calmeaza corpul si mintea

Levantica este o planta cunoscuta si utilizata inca din Antichitata, fiind o planta minune cu multiple proprietati de vindecare si infrumusetare, aceasta fiind folosita cu succes in preparatele cosmetice destinate epidermei. Specialistii spun ca preparatele pe baza de levantica calmeaza corpul si mintea. De aceea, v-am pregatit in cele ce urmeaza o reteta minunata – Unguentul de levantica.

Unguentul de levantica – Efecte terapeutice

Unguentul de levantica are efect antiseptic, antiinflamator si analgezic. In plus, levantica are un efect de vindecare si poate fi utilizata si la pielea impura si iritata.

Datorita mirosului puternic parfumat, unguentul acesta are un efect pozitiv si asupra psihicului, calmand sistemul nervos central si protejand nervii de supra-stimulare.

Uleiul esential de lavanda ajuta la intretinerea pielii uscate, fiind eficient si in cazul eczemelor uscate si a tumefactiilor produse de loviri.

Totodata, aplicat pe pielea iritata, cu tendinta de infectare, acest preparat are efect de curatare, cal­mand inflamatiile si distrugand germenii care produc infectiile.

Unguentul de levantica este eficient si in cazul sinusurilor nazale. In cazul unei raceli, substantele continute in acest unguent ajuta la dizolvarea excesului de mucus si la ameliorarea membranelor mucoasei.

Unguentul de levantica – Reteta

Pentru a prepara acest unguent, ai nevoie de 100 ml ulei macerat de levantica, 10 g ceara, cateva picaturi ulei esential de levantica (pentru un miros mai intens) si o cutiuta goala de crema.

Uleiul macerat si ceara se pun la topit, pe baie de apa. Cand ceara s a topit, se lasa putin la racit, dupa care se se adauga uleiul esential. Se amesteca si se pune in cutiuta sterila. Se lasa la racit si abia apoi se pune capacul. Se pastreaza la loc rece si intunecat.

Se recomanda ca acest unguent de levantica sa fie utilizat seara, inainte de culcare.

Ulei si ceai de lavanda. Miraculoasele proprietati terapeutice

Tinctura de lavanda. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole