Unguentul de levantica – Efecte terapeutice
Unguentul de levantica are efect antiseptic, antiinflamator si analgezic. In plus, levantica are un efect de vindecare si poate fi utilizata si la pielea impura si iritata.
Datorita mirosului puternic parfumat, unguentul acesta are un efect pozitiv si asupra psihicului, calmand sistemul nervos central si protejand nervii de supra-stimulare.
Uleiul esential de lavanda ajuta la intretinerea pielii uscate, fiind eficient si in cazul eczemelor uscate si a tumefactiilor produse de loviri.
Totodata, aplicat pe pielea iritata, cu tendinta de infectare, acest preparat are efect de curatare, calmand inflamatiile si distrugand germenii care produc infectiile.
Unguentul de levantica este eficient si in cazul sinusurilor nazale. In cazul unei raceli, substantele continute in acest unguent ajuta la dizolvarea excesului de mucus si la ameliorarea membranelor mucoasei.
Unguentul de levantica – Reteta
Pentru a prepara acest unguent, ai nevoie de 100 ml ulei macerat de levantica, 10 g ceara, cateva picaturi ulei esential de levantica (pentru un miros mai intens) si o cutiuta goala de crema.
Uleiul macerat si ceara se pun la topit, pe baie de apa. Cand ceara s a topit, se lasa putin la racit, dupa care se se adauga uleiul esential. Se amesteca si se pune in cutiuta sterila. Se lasa la racit si abia apoi se pune capacul. Se pastreaza la loc rece si intunecat.
Se recomanda ca acest unguent de levantica sa fie utilizat seara, inainte de culcare.
Ulei si ceai de lavanda. Miraculoasele proprietati terapeutice
Tinctura de lavanda. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata