20.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Uleiuri tropicale pentru riduri si pete intunecate ale pielii si tenului

Frumusetea este vanata de orice femeie la toate varstele, ceea ce este un lucru foarte bun. Insa, pentru a pastra frumusetea exterioara avem uneori nevoie de ingrijire speciala. Va prezentam azi uleiuri tropicale mai putin cunoscute, care va vor ajuta sa va mentineti frumusetea cat mai mult timp.

Un puternic ulei emolient pentru riduri se extrage din semintele de Andiroba

Uleiul de seminte de Andiroba, recoltat din semintele Arborelui Andiroba din America de Sud, cunoscut stiintific sub numele de Carapa guianensis, este un ulei de aur care poseda o combinatie unica de acizi grasi esentiali si compusi antiinflamatori.

Continutul de acizi grasi include acidul palmitic, acidul stearic, acidul oleic si acidul linoleic; facand din uleiul de seminte de Andiroba un ulei puternic emolient, care este eficient la hidratarea pielii crapate si uscate si este utilizat in produsele destinate vindecarii eczemelor si psoriazisului.

Uleiul de seminte de Andiroba este, de asemenea, bogat in Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina E, proteine ​​si minerale care ajuta la reducerea ridurilor, a petelor intunecate si a hiper-pigmentarii pielii.

Ajuta, de asemenea, la hidratarea si promovarea cresterii parului fara a lasa o senzatie grasa sau un aspect de grasime. Cand este aplicat pe scalpul usor incalzit, uleiul de andiroba stimuleaza un flux de sange mai bun, ceea ce este un factor puternic in cresterea parului mai sanatos, mai rezistent la rupere, capete despicate si deshidratare.

Uleiul de Maracuja trateaza si hidrateaza tenul predispus la acnee si il lasa moale si catifelat

Uleiul de Maracuja, denumire biologica Passiflora edulis, este extras din semintele amazoniene ale fructelor de pasiune. Uleiul de Maracuja a fost folosit in civilizatia azteca ca sedativ pentru a trata insomnia si nervozitatea.

Se spune ca nativii americani au folosit floare de pasiune in ceaiuri si au baut aceasta infuzie pentru a imbunatati sanatatea ficatului si ca tonic al sangelui. Cercetarile publicate in Jurnalul International de Stiinte Alimentare si Nutritie au aratat ca uleiul de Maracuja este bogat in acid linoleic, unul dintre acizii grasi esentiali, care joaca un rol cheie in sustinerea sanatatii pielii.

De fapt, contine 72,6% acid linoleic, ceea ce il face unul dintre cele mai bune surse de acid gras esential de pe planeta. Substante nutritive precum licopenul si acidul linoleic ajuta pielea la recuperarea din daunele provocate de soare si la promovarea productiei de colagen.

Uleiul de Maracuja are, de asemenea, un continut ridicat de antioxidanti, vitamina C, calciu si fosfor. Patrunde adanc in pori pentru a oferi umiditate esentiala pentru un ten neted mai moale, care este, de asemenea, protejat impotriva daunelor mediului inconjurator.

Uleiul de Maracuja este atat de usor incat poate fi folosit in mod fiabil pentru a hidrata pielea predispusa la acnee, fara reziduuri grase sau iritare. Continutul ridicat de acizi grasi esentiali si textura usoara a Maracuja ajuta la echilibrarea umiditatii din piele si conditioneaza bine parul. Aplicarea uleiului de Maracuja pe scalp ajuta in diferite afectiuni, precum matreata, mancarime, scalp uscat si par uscat, deteriorat.

Uleiul de Camu Camu reduce semnele imabtranirii pielii si reda stralucirea tenului tanar

Camu Camu, cunoscut stiintific sub numele de Myrciaria dubia, are de 30 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Acesta poate proteja si reda stralucirea pielii si totodata poate reduce semnele imbatranirii pielii.

Este, de asemenea, unul dintre antioxidantii cu cel mai mare spectru larg de pe planeta, care ajuta pielea sa ramana tanara, ferma si sanatoasa. De asemenea, reda tonusul pielii si poate repara daune cauzate de stresul mediului daca este folosit seara.

Fructele Camu Camu contin vitamine si minerale, cum ar fi niacina, fierul, fosforul si potasiul, de care beneficiaza din plin pielea noastra. Flavonoidele si acidul elagic actioneaza pentru neutralizarea radicalilor liberi. Este un anti-fungic si anti-bacterian care, in special in tandem cu nivelul ridicat de vitamina C, ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Untul de cacao contine o concentratie mai mare de antioxidanti decat majoritatea produselor anti-imabtranire

Untul de cacao este obtinut din grasimea bobului de cacao. Untul de cacao este o grasime pura (acizi stearici, oleici, palmitici si linoleici si 3 si 6 Omega), astfel incat nu contine un profil nutritional variat. Singurele vitamine pe care le contine sunt vitaminele E si K.

Untul de cacao este un hidratant excelent, este absorbit cu usurinta de piele si poate vindeca pielea uscata si crapata. Este plin de un tip de antioxidant numit polifenoli care diminueaza semnele imbatranirii. Are o concentratie mai mare de antioxidanti decat majoritatea alimentelor anti-imbatranire.

Untul de cacao poate patrunde in straturile profunde ale pielii si il poate hrani din interior. Pielea apare mai plina si hidratata. Untul de cacao este util si in probleme de piele precum eczema, dermatita, psoriazisul si alte iritatii ale pielii.

De asemenea, are o reputatie in repararea cicatricilor si a vergeturilor. Untul de cacao nu numai ca ofera umiditate pielii tale, ci ofera umiditate si parului. Imbunatateste rezistenta si sanatatea parului, reduce pierderea parului, face parul incalcit mai usor de pieptanat si previne deteriorarea ulterioara.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole