22.7 C
București
vineri, octombrie 11, 2024

Uleiul de soc cu efect de calmare a pielii si pentru refacerea tegumentelor

Cercetarile din ultimii ani au scos in evidenta beneficiile si proprietatile medicinale ale florilor de soc, iar astazi, florile de soc sunt utilizate in mod traditional in scopuri de detoxifiere sau intarire a sistemului imunitar. Florile de soc contin uleiuri volatile, tanin si zahar si au rolul de a elimina toxinele din organism, datorita actiunii sudorifice si diuretice. Iata cum sa preparati ulei de soc, excelent hidrastant pentru piele.

Florile de soc contin antioxidanti puternici si fitochimicale care ajuta la prevenirea radicalilor liberi. De asemenea, florile de soc reprezinta un bun remediu in cazul pielii uscate si crapate, vindecand ranile si micile taieturi.

Beneficiile florilor de soc:

  • Florile de soc ajuta in caz de tuse persistenta. Acestea stimuleaza eliminarea secretiilor acumulate, reduce inflamatiile respiratorii si sporeste imunitatea. Se beau cate 3-4 ceaiuri calde de soc, indulcite cu miere.
  • Florile de soc sunt recomandate in caz de reumatism. Studiile arata ca administrarea florilor de soc in timpul crizelor reumatice ajuta la reducerea durerii, redarea mobilitatii articulatiilor si impiedica deteriorarea ireversibila a tesuturilor cartilaginoase din interiorul articulatiilor. Se fac tratamente de cate 2 luni, timp in care se ia cate o lingurita de tinctura de flori de soc, de 4 ori pe zi, diluata in apa. De asemenea, ungerea cu ulei de soc este foarte eficienta.
  • Florile de soc sunt eficiente in cazul pielii imbatranite. Uleiul din flori de soc are efect calmant si emolient, fiind eficient pentru pielea imbatranita, uscata sau arsa de soare. Tot ce trebuie sa faceti este sa masati usor pielea cu acest ulei.
  • Florile de soc sunt eficiente in raceala. In cazurile de raceala, florile de soc au efect antiviral, de crestere si de fluidificare a secretiei bronsice, de stimulare a transpiratiei, ceea ce duce la reducerea considerabila a timpului de manifestare a racelilor comune si a gripei.
  • Florile de soc sunt de ajutor in caz de inflamatii (dureri reumatice, nevralgii, anexita sau infecţii respiratorii). Se recomanda administrarea a 3 cani cu ceai din flori de soc sau ungerea in zonele dureroase cu ulei de soc.
  • Florile de soc va scapa de retentia de apa din tesuturi. Acestea au efecte diuretice si sudorifice puternice, stimuland eliminarea apei din corp. Seara si dimineata se bea cate o cana de infuzie combinata de soc, tratamentul fiind recomandat si pentru prevenirea calculozei renale, a nefritei si a insuficientei renale.

Pentru a beneficia de valoarea terapeutica a acestora, florile de soc trebuie culese la sfarsit de mai – inceput de iunie, de preferat pana la ora pranzului, cand soarele e sus pe cer. Dupa culegere, acestea se pun la uscat, la soare, cat mai rasfirate, intr-un cos in care sa patrunda aerul.

Reteta ulei de soc

Ingrediente:

  • 15 linguri de pulbere de flori de soc;
  • 1/2 litri de ulei de masline sau de samburi de struguri;
  • un borcan cu inchidere ermetica;
  • sticla de culoare inchisa.

Mod de preparare: In borcan se pune pulberea de flori de soc, peste care se toarna uleiul de masline sau cel de samburi de struguri. Borcanul se inchide ermetic si se lasa timp de doua saptamani intr-un loc la soare. Dupa acesta perioada, se filtreaza si uleiul obtinut se pune intr-o sticla de culoare inchisa, ce se pastreaza la loc intunecat.

Uleiul de soc este excelent pentru masaj, mai ales la persoanele cu pielea sensibila sau foarte uscata. Uleiul hraneste si reface troficitatea normala a pielii cu tendinta de uscare.

Tegumentele se ung cu acest ulei mai ales in perioade de vand uscat sau in anotimpurile reci. Se poate face masaj cu ulei de soc imediat dupa baie sau dus. Pentru piele uscata, se face o data pe sapatamana tratament prin masarea zonelor afectate sau a intregului corp.

Uleiul de soc este excelent si pentru pielea imbatranita prematur sau pielea arsa de soare. Se maseaza tot corpul cu ulei de soc si se lasa sa intre in piele si sa actioneze. Se recoamanda masarea zilnica a mainilor si picioarelor uscate sau cu tendinta de uscare pentru a evita formarea straturilor groase.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole