Uleiul de ovaz, un produs excelent pentru cosmeticele naturale

ulei-de-ovaz-un-produs-excelent-pentru-cosmetice

Uleiul de ovaz este extras din boabele de ovaz prin implicarea unui proces fraged care ajuta la pastrarea tuturor componentelor esentiale. Este un emolient natural al pielii. Are un continut ridicat de antioxidanti, acizi grasi esentiali si fosfolipide. Cercetarile arata ca uleiul de ovaz are vitamina E si lipide, ceea ce ajuta la inmuierea pielii, hidrateaza si protejeaza pielea. Uleiul are emulgatori naturali care sunt folositi pentru a forma lotiuni si creme. Uleiul este un lichid limpede care produce un miros natural usor. Se utilizeaza in produse cosmetice, produse pentru piele si par.

Istoria uleiului de ovaz

Atat utilizarea istorica, cat si cercetarile moderne, arata ca ovazul, precum si produsele sale, au beneficii remarcabile pentru piele. Cu 2000 de ani in urma, desi ovazul era cultivat ca sursa de hrana, anticii Imperiului Roman au gasit beneficiile topice ale ovazului. Uleiul de ovaz are numeroase proprietati care ofera antioxidanti si acizi grasi omega. Acest ulei este utilizat in produsele de ingrijire solara, hidratante, cosmetice si alte produse. Odata cu procesul de extractie etanolica, contine o intreaga matrice lipidica si fitoactivi. Uleiul este purificat si filtrat dupa extractie, care este apoi ambalat si depozitat.

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de ovaz

Extractia uleiului din procesul usor ajuta la valori biologice nealterate. Are antioxidanti, emolienti naturali si acizi grasi esentiali. Acest ulei este utilizat la fabricarea uleiurilor faciale, cremelor, lotiunilor, balsamurilor. Are proprietati calmante si vindecatoare.

Satietate. Uleiul de ovaz ajuta la eliberarea hormonilor de satietate, CCK, PYY si GLP-1, ceea ce ne face sa mancam mai putin si sa ne simtim mai plini. GLP-2 stimuleaza cresterea celulelor intestinale, care au un efect pozitiv asupra acizilor grasi liberi si a zaharului din sange. Ar putea fi un supliment alimentar perfect care ajuta la scaderea aportului de energie. Studiul arata ca prezenta ridicata a hormonului de satietate este asociata cu un aport mai mic de energie si satietate. Pregatirea alimentelor cu ulei ne face sa fim plini pentru o perioada indelungata de timp si previne supraalimentarea.

Intoleranta la glucoza. Uleiul de soia, ovaz si canola a fost testat pentru intoleranta la glucoza. Persoanele cu nivel ridicat de glucoza in sange sunt mai predispuse la diabet. Testul a fost facut din proba de zahar din sange cu o bautura care contine aproximativ 75 de grame de glucoza. Studiul arata ca nu a dat greata, care este legata de testul de intoleranta la glucoza.

Sanatatea pielii. Uleiul de ovaz este incarcat cu acizi grasi esentiali si vitamina E, deci este folosit ca un hidratant natural. Studiul arata ca nu este daunator pentru piele. A fost folosit in produsele de protectie solara si hidratante. Are proprietati antiiritante si antiinflamatorii datorita carora este utilizat in unguente si creme anti-alergene si anti-imbatranire.

Sanatatea parului. Are antioxidanti, acizi grasi esentiali si vitamina E care ajuta la mentinerea stralucirii si umiditatii parului. Se utilizeaza in uleiuri de par, seruri si balsamuri de par.

Folosit in cosmetica. In forma uscata, este utilizat in produsele cosmetice sub forma de pulbere datorita proprietatilor de imbunatatire si hidratare a pielii. este, de asemenea, utilizat in rujuri si fonduri de ten ca baza de emulsie.

Utilizari

Este folosit pentru a calma si hrani pielea deteriorata si sensibila.
Asista elasticitatea parului si a pielii.

Precautii

  • Persoanele alergice la ovaz nu ar trebui sa foloseasca acest ulei.
  • Consultati medicul inainte de utilizare de catre persoanele cu probleme de sanatate.

Fapte despre uleiul de ovaz. Uleiul de ovaz este uleiul care este extras din boabele de ovaz cu un proces usor care pastreaza componentele vitale. Are un continut ridicat de antioxidanti cu vitamina E. Datorita continutului ridicat de emolienti naturali si acizi grasi esentiali; inmoaie, netezeste si hidrateaza pielea. Se utilizeaza atat in ​​produsele de par, cat si in cele cosmetice. Datorita stabilitatii sale, functioneaza ca emulgator. Acest ulei este clar avand un miros usor si natural. Are un continut ridicat de glicolipide, fosfolipide si fara acizi grasi trans.

Vezi si: Sapun cu ovaz si miere. Cum se prepara si ce beneficii are pentru piele

Sursa poza: verywellhealth.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...