Uleiul de nuci trateaza stresul si boala ALzheimer, fiind excelent si impotriva alergiilor

Uleiul-de-nuci-trateaza-stresul-si-boala-Alzheimer

Uleiul de nuci este o sursa excelenta de acizi grasi Omega-3, avand proprietati terapeutice, este util pentru infrumusetare si scopuri medicinale. Imbunatateste circulatia sangelui, are proprietati anti-bacteriene, antiseptice, antifungice, antiinflamatorii, anti-imbatranire, tonifiere si regenerare a pielii. Studiile arata ca un consum regulat de nuci este util pentru sanatatea cardiovasculara. Taninurile, acizii fenolici, vitaminele si flavonoidele ajuta la contracararea diabetului, ajuta la sanatatea inimii si promoveaza functiile cognitive.

Consumand regulat ulei de nuci, scapati de stres si va mentineti sanatatea cardiovasculara

Tratati stresul natural si rapid. Nucile si uleiul sau sunt utile organismului pentru a contracara stresul datorita prezentei grasimilor polinesaturate care ajuta la influentarea tensiunii arteriale. Studiile arata ca acizii grasi Omega-3, cum ar fi acidul alfa linolenic din nuci, contribuie la scaderea lipoproteinelor cu densitate mica, care este colesterolul rau. De asemenea, scade proteina C – reactiva si inflamatia. Uleiul de nuci are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala in timpul stresului.

Uleiul de nuca ajuta la scaderea sanselor de afectiuni cardiovasculare prin scaderea nivelului de colesterol. Aportul de nuci ajuta colesterolul HDL prin transportarea si eliminarea excesului de colesterol din organism. Studiul arata ca uleiul de nuci ajuta la mentinerea functiilor vaselor de sange. De asemenea, pastreaza functiile celulelor endoteliale care sunt vitale in mentinerea sanatatii cardiovasculare.

Studiile arata ca nucile scad in mod eficient debutul sau progresia bolii Alzheimer si, de asemenea, o previn. Imbunatateste memoria, abilitatile de invatare, scade anxietatea si ajuta la dezvoltarea motorie. Trasaturile proeminente ale bolii Alzheimer sunt inflamatia si stresul oxidativ. Acest ulei contine diverse minerale si vitamine si este o sursa vitala de acid alfa-linoleic, care este un acizi grasi omega-3 cu beneficii pentru creier si inima.

Suplimentul de ulei de nuci daca este administrat de catre femeile insarcinate, pentru ca ajuta la scaderea sanselor de alergie la copii, asa cum au aratat studiile clinice. Uleiul de nuci face ca sistemul imunitar sa se maturizeze mai repede, ceea ce duce la o functie imunitara puternica si scade sansele de alergii la copil. In timpul sarcinii, aportul de n-3 PUFA creste lungimea gestationala, precum si maturarea sistemului nervos central al copilului si, de asemenea, imbunatateste performanta mentala in copilarie. Accelereaza dezvoltarea sistemului imunitar pentru a preveni alergiile alimentare. Vezi si: Sursa excelenta de vitamina E – uleiul de nuci caju

Studiile arata ca aportul regulat de uleiuri bogate in Omega-3 ajuta la scaderea sanselor de dezvoltare a dementei cu 60% in comparatie cu cei care nu consuma regulat. Cercetarea este inca in desfasurare pentru a afla mecanismele exacte care apar in aceste alimente.

Alte utilizari ale uleiului de nuci

  • Este utilizat pentru tratarea inflamatiei, acneei si eczemelor.
  • Vindeca constipatia, pietrele urinare, durerile lombare, genunchii slabi, diareea si problemele respiratorii.
  • Este, de asemenea, utilizat pentru a vindeca mancarimea scalpului si matreata.
  • In timpul noptii, se maseaza cu ulei de nuca pe stomac, care ajuta la vindecarea constipatiei cronice.
  • De asemenea, previne hipertensiunea.
  • Datorita proprietatilor antioxidante, ajuta la prevenirea ridurilor si a imbatranirii.
  • Promoveaza abilitatea de invatare, memoria, precum si gandirea.

Atentie!!! Ar trebui sa fie utilizat in cantitati moderate, deoarece utilizarea excesiva a acestuia ar putea fi daunatoare. Poate duce la reactii alergice, cum ar fi eruptii cutanate si mancarime.

Se poate folosi la mancruri

  • Se foloseste in salate.
  • Se foloseste pentru a spori aroma fripturilor, a pestelui, in paste si deserturi.
  • Ajuta la imbunatatirea aromei fripturilor si a pestilor.
  • Datorita gustului sau de nuci, este folosit pentru condimentarea felurilor de mancare cu paste.
  • Este, de asemenea, utilizat pentru a spori aroma deserturilor si a prajiturilor coapte.
  • Se foloseste pentru a face sosuri pentru branza si paine.
  • Amestecul de otet de sherry, ulei de nuca, mustar preparat, usturoi si sare este un sos pentru radicchio si salata de andive. Salata ar putea fi acoperita cu bucati de branza albastra maruntita.
  • Este cea mai buna alternativa la uleiul de masline.
  • Stropiti ulei de nuca intr-un castron cu supa proaspata de macris.
  • Poate fi aruncat cu paste impreuna cu fasole verde proaspata, spanac, gorgonzola, patrunjel, ciuperci si usturoi.
  • Marinati branza de capra cu ulei de nuca, salata si paine crusta. Uleiul ramas ar putea fi folosit pentru pansamente.

Alte utilizari mai putin stiute ale uleiului de nuci

  • Franta este cel mai mare producator de ulei de nuca.
  • China, Mexic, Iran, Franta, Moldova, Romania, Turcia, Ucraina, Noua Zeelanda si Australia sunt printre cei mai mari producatori de ulei de nuca.
  • Uleiul de nuca poate fi gasit si sub forma de capsule suplimentare.
  • De asemenea, este utilizat la fabricarea sapunurilor, a produselor cosmetice si a altor produse de ingrijire personala.
  • Este utilizat in vopsirea in ulei datorita proprietatilor sale de uscare rapida.
  • Se foloseste la realizarea culorilor picturii.
  • Acest ulei este utilizat in produsele de finisare a lemnului, cum ar fi placile de taiat si bolurile din lemn
  • Este, de asemenea, utilizat cu diferite pacura grele.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...