19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Uleiul de catina. Utilizari interne si externe

Uleiul de catina. Catina este cu siguranta una dintre plantele cu cel mai ridicat con­ti­nut de vitamine F si E, fiind im­pli­cata in cele mai im­por­tante procese de regenerare din orga­nism

De exemplu, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au scos la iveala numeroase proprietati exceptionale ale uleiului de catina atat pentru frumusete, cat si pentru sanatate. Astfel, s-a constatat ca uleiul de catina are actiuni antiinflamatorii, antibacteriene si sedative. Totodata, acest ulei contine si o cantitate importanta de serotenina, substanta ce are rolul de a proteja organismul impotriva infectiilor si a grabi vindecarea ranilor.

Uleiul de catina. Utilizari interne

Catina este unul dintre cele mai bune remedii pentru prevenirea si tratamentul hipo-si avitaminozelor, deficitului de vitamine si anemiei.

Uleiul bobitelor de catina ajuta la intarirea sistemului imunitar

Totul se datoreaza continutului bogat de vitamina C, flavonoide si alti antioxidanti, care ajuta la prevenirea gripei si a racelii. Pentru stimularea sistemului imunitar, specialistii recomanda administrarea a 30-40 picaturi ulei de catina, zilnic, simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza pelicula), intr-o cura de 2-4 saptamani.

Studiile au demonstrat ca uleiul de catina are efecte anticancerigene

Acest ulei are un continut impresionant de anioxidanti care lupta impotriva oricarui tip de cancer. Totodata, substantele active continute in uleiul acesta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea organismului si reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie.

Este un bun adjuvant in cazul afectiunilor gastrointestinale (ulcer gastric, ulcer pe baza de stres etc)

Uleiul protejeaza si repara mucoasa deteriorata a stomacului si grabeste digestia.

Uleiul de catina ajuta la protejarea ficatului

Pe langa faptul ca uleiul acesta protejeaza celulele hepatice, acesta poate imbunatati functia hepatica chiar si in cazul persoanelor care sufera de ciroza.

Uleiul bobitelor de catina este eficient impotriva aterosclerozei si a bolilor cardiovasculare

Acesta are rolul de a previni aparitia hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei, scade colesterolul rau din sange si previne bolile de inima.

Uleiul este eficient in afectiunile ginecologice

Acesta este folosit cu succes in cazul eroziunile colului uterin si pentru tratarea fisurilor anale. In aceste cazuri, se inmoaie un tampon steril in ulei de catina si se aplica local.

Uleiul bobitelor de catina este recomandat in afectiunile oculare

Acesta mareste acuitatea vizuala, combate oboseala globilor oculari si incetineste vizibil evolutiile bolilor de ochi. Totodata, uleiul acesta amelioreaza si sindromul ochiului uscat, datorita continutului ridicat de carotenoizi, antioxidanti si acizi Omega 7 din compozitie.

Este eficient si in caz de sterilitate masculina si feminina

Se face o cura cu ulei de catina, din care se iau cate 30 de picaturi, de 2 ori pe zi. Este un foarte puternic vitaminizant E (vitamina tineretii si fertilitatii) si relanseaza activitatea hormonala.

Uleiul de catina. Utilizari externe

Datorita uimitoarelor proprietati si efectului sau vitalizant si regenerant, ulei de catina este potrivit pentru ingrijirea pielii mature si uscate. Acesta are efect antibacterial, iar totul se datoreaza continutului de serotonina care are rolul de a proteja impotriva infectiilor si de a sprijini organismul in vindecarea plagilor si ulceratiilor greu tratabile si a arsurilor.

-Uleiul de catina previne aparitia ridurilor, pastrand elasticitatea si fermitatea pielii. De asemenea uleiul bobitelor stimuleaza refacerea colagenului si previne depigmentarile provocate de imbatrinire inhiband procesele de degradare a elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.

-Uleiul de catina are beneficii uimitoare pentru par. Folosit regulat timp de 1 luna, uleiul contribuie la regenerarea parului, curata scalpul de impuritati si sebum si hraneste parul.

-Uleiul de catina este considerat un bun remediu si in cazul unghiilor fragile. Datorita continutului ridicat de vitamine, uleiul te poate ajuta sa ai unghii mai sanatoase si mai puternice. Tot ce trebuie sa faci este sa masezi unghiile cu ulei de catina in fiecare seara sau o data la 2 seri. Dupa 2 saptamani de utilizare, vei observa cum unghiile devin netede, intarite si lucioase.

-Uleiul acestor bobite de catina ajuta la tratarea ranilor, vindecarea arsurilor (inclusiv solare), eczemelor sau ulceratiilor rezultate in urma radiatiilor. Totul se datoreaza continutului mare de betacaroten (provitamina A). Uleiul se aplica pe pielea spalata si uscata si apoi se lasa sa actioneze 20 de minute.

  • In caz de herpes sau papiloma, se fac apli­ca­tii (prin un­gere cu un tam­pon de vata)­ de 2-3 ori pe zi cu ulei de catina;
  • In caz de arsuri, uleiul si-a dovedit eficaitatea, insa tratamentul acestor afec­tiuni nu este simplu, astfel incat se recomanda sa fie facut nu­mai sub indrumarea unui medic spe­cia­list.
  • In cazul tumorilor externe si a lipomurilor, specialistii recomanda o combinatie in parti egale de ulei de catina si ulei de ricin, cu care se ung de 2-3 ori pe zi zonele afectate.

-Uleiul din bobitele de catina combate celulita

Se recomanda masajul anticelulitic deoarece acest ulei este bogat in grasimi de buna calitate si in acizi grasi omega. In fiecare seara se maseaza zonele afectate, iar apoi se maseaza zona afectata cu un aparat anticelulitic. Rezultatele sunt vizibile in numai cateva saptamani.

Uleiul de trandafiri. Beneficii pentru piele si par

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole