Ulei esential de Cajeput, expectorant, anti-spasmodic, tonic si antiseptic

ulei-esential-de-cajeput

Beneficiile pentru sanatate ale acestui ulei esential de Cajeput constau in proprietatile sale ca substanta antiseptica, cosmetica, bactericida, insecticida, decongestionanta, analgezica, expectoranta, febrifuga, vermifuga, anti-spasmodica, antinevralgica, carminativa, stimulanta, tonica, sudorifica si substanta emenagoga.

Un ulei esential foarte bun antiseptic si bactericid

Acestea sunt probabil cele mai pretuite proprietati ale uleiului de Cajuput. Este extrem de eficient in eliminarea infectiilor din cauza bacteriilor, virusurilor si ciupercilor, cum ar fi tetanosul (bacteriile), gripa (virusul) si bolile infectioase precum holera si tifoida. Poate fi utilizat extern pe taieturi si rani de la fierul ruginit pentru a fi protejat de tetanos, pana cand se administreaza un vaccin adecvat.

Proprietatile carminative ale uleiului contribuie la reducerea gazelor, precum si a aciditatii din stomac.

Ajuta la prevenirea dezvoltarii unui gaz excesiv si, daca este format, ajuta la expulzarea sa usoara. In plus, este util in reducerea spasmelor si crampelor legate de stomacul suparat.

Acest ulei esential special este benefic pentru germeni virali, microbieni, fungici, precum si bacterieni si va poate proteja corpul de numeroase infectii bacteriene, cum ar fi holera, tifoida si gripa. Vezi si: Cel mai bun ceai pentru stomac. Este pansament gastric natural pentru dureri, arsuri si spasme

Are un efect asemanator uleiului de cuisoare in reducerea durerii de dinti. Luati cateva picaturi de ulei de cajeput pe bumbac. Asezati aceasta minge de bumbac speciala intre dintii care dor. Acest lucru ofera o ameliorare foarte rapida de la durerea de dinti si dureaza cateva ore. In plus, dezinfecteaza dintele si ucide multi germeni din gura.

Gazul este neplacut, inconfortabil, precum si jenant. Din fericire, in cazul in care aveti doar un mic flacon de ulei esential Cajeput in dulapul cu medicamente, va puteti baza pe efectele sale excelente. Uleiul esential Cajeput functioneaza ca un agent carminativ, ceea ce inseamna ca nu doar ofera o usurare instantanee, ci previne si dezvoltarea gazelor, precum si elimina gazul.

Acest ulei esential este un alt ajutor digestiv excelent, promovand secretia de sucuri digestive enzime pentru a ajuta la descompunerea eficienta a alimentelor si a absorbi nutrientii acestora. Acest ulei calmant special ajuta la prevenirea unor afectiuni digestive precum colici, indigestie, crampe, dizenterie si enterita.

Uleiul de cajeput este eficient atat in ​​sinuzita, cat si in congestia generala a sinusurilor.

Cea mai usoara metoda de a utiliza ulei de cajeput in aceasta conditie este de a face abur. Odata ce apa fierbe, adaugati aproximativ 20 de picaturi de ulei de cajeput. Respirati aburul din acest ulei esential. Indeparteaza congestia sinusala si apoi usureaza si durerea de cap, precum si greutatea legata de aceasta.

Cei care se lupta cu artrita reumatoida sau chiar articulatii dureroase sa includa intr-o lotiune sau unguent, uleiul esential de Cajeput ce poate fi masat pe articulatiile dureroase. Acest ulei esential special nu numai ca amelioreaza durerea, dar, in plus, reduce inflamatia. Alternativ, puteti include cateva picaturi intr-o baie pentru a va bucura de avantaje.

Ajuta in problemele de respiratie, fiind si un bun sudorific

S-ar putea sa existe multe probleme in care persoana sufera de disconfort respirator. Poate fi vorba de raceala, tuse, gripa, orice infectie precum pneumonie, bronsita sau chiar afectiuni pe termen lung, cum ar fi apneea in somn sau BPOC. In aceste conditii, puteti utiliza ulei de cajeput pentru a ameliora durerile din piept si din congestia nazala. De asemenea, va poate ajuta sa scapati de mucus, astfel incat sa oferiti mult mai multa usurare.

Il puteti folosi cu usurinta punand cateva picaturi in vaporizator. Aceasta particularitate isi distribuie aroma in mediul inconjurator. Acesta exercita un efect calmant asupra pasajului nazal. Aerul se simte mai rece, precum si nasul infundat este deblocat. Acest tratament poate fi, de asemenea, util in astm, deoarece uleiul este cu siguranta un antispastic. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu ii ajute pe toti cei ce sufera de astm. Deoarece este, de asemenea, un iritant, poate chiar sa intensifice astmul bronsic la unii oameni sau, mai rau, chiar poate declansa un atac de astm. Trebuie, deci, folosit sub supraveghere medicala.

Puteti aplica ulei de cajeput pe piele pentru a elimina acarienii scabiei.

Cel mai bun ulei de baza doar pentru acest lucru este uleiul de neem, deoarece este un insecticid eficient si este, de asemenea, un remediu pe baza de plante pentru scabie.

Energizeaza organele, creeaza un efect de incalzire, incurajeaza circulatia, precum si activeaza secretiile. Fiind un stimulent, energizeaza si glandele ecrine, promovand transpiratia si, prin urmare, servind ca sudorific. Aceste tipuri de efecte sunt extrem de utile organismului, deoarece sunt esentiale in eliminarea toxinelor din corp, ceea ce face transpiratia

Va puteti odihni de orice tip de crampe utilizand ulei de cajeput. De data aceasta, uleiul de cajeput este inclus cu o baie de apa calda. Adaugati aproximativ 1 cana de sare sau sare epsom. Apoi adaugati aproximativ 20 de picaturi de ulei de cajeput si ulei esential de lavanda. Asezati-va in aceasta baie si masati usor muschii care sunt durerosi. Ofera o usurare minunata la o singura aplicatie.

Este analgezic in mod natural, ceea ce inseamna ca scade sentimentele de durere. Ori de cate ori se aplica local, ca pe un dinte infectat in caz de durere de dinti sau frecat pe frunte in caz de durere de cap, acesta ofera o usurare rapida. Daca este consumat, poate reduce durerea articulatiilor, durerea de cap, precum si a muschilor care pot fi asociati cu cazuri de febra si raceli. Cu toate acestea, consumati doar in solutii foarte diluate.

Netezeste si lumineaza pielea, mentinand-o in acelasi timp curatata de infectii, ca urmare este utilizat temeinic in cosmetice, precum si in cremele antiseptice. In plus, tonifica pielea si, prin urmare, este, de asemenea, utilizat ca un tonic general al pielii.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...