Ulei din seminte de mere, elixir anti-imbatranire pentru orice varsta

Ulei-din-seminte-de-mere-elixir-anti-imabatranire-pentru-orice-varsta

Uleiul de seminte de mere se utilizeaza in scopuri medicale si cosmetice. Studiile arata ca semintele de mere poseda o concentratie mare de continut ridicat de proteine ​​si ulei. Aminoacizii precum magneziul, potasiul, fosforul, fierul si calciul se gasesc in uleiul din seminte de mere. Are un continut scazut de amigdalina. De asemenea, poseda fibre, sulf natural, acid alfa-linoleic, acid oleic, fier si acid linoleic. Este folosit ca ingredient in lotiuni, sapunuri, creme, balsamuri pentru buze si produse pentru par. Semintele de mere poseda cianura daunatoare, dar uleiul de seminte de mar este sanatos si este folosit ca ulei comestibil sau ca parte a regimului de ingrijire a pielii. Acest ulei are un gust placut si bland, cu aroma dulce.

Este cultivat de aproximativ 1000 de ani in Europa, Asia si a fost adus de colonistii europeni in America de Nord. Are importanta mitologica si religioasa in culturile traditiilor crestine grecesti, nordice si europene. A fost originar din Asia Centrala.

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de seminte de mere

Pe langa beneficiile pentru sanatate ale marului, semintele gasite in centrul fructului au beneficii uimitoare pentru sanatate. Este folosit pentru a facilita sinteza colagenului si regenerarea pielii.

Ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. Uleiul de seminte de mere contine acizi grasi care promoveaza aspectul general al pielii. Acesta joaca un rol vital in functiile corpului si asigura catifelare, precum si nutritie pentru piele.

Activeaza colagenul. Uleiul de seminte de mere are compusi care imbunatatesc sinteza colagenului pielii. Colagenul este o proteina care stimuleaza celulele pielii care ofera o piele cu aspect tanar. Productia sa scade odata cu varsta, ceea ce slabeste celulele si face pielea sa fie ridata si lipsita de viata. Acest ulei confera moliciune si elasticitate pielii.

Incetineste procesul de imbatranire. Uleiul de seminte de mere are compusi care imbunatatesc sinteza colagenului in sanatatea pielii. Activeaza colagenul, precum si productia sa, care face pielea ferma si tanara. Acest lucru face ca pielea sa arate vibranta si scade aspectul ridurilor si al liniilor fine, care sunt semnele comune ale imbatranirii. In plus, are un continut ridicat de antioxidanti care elimina radicalii liberi si intarzie semnele imbatranirii.

Previne daunele provocate de soare. Poate fi folosit ca lotiune de protectie solara inainte de a iesi la soare datorita proprietatilor sale naturale de filtrare UV; previne daunele provocate de soare din cauza razelor nocive ale soarelui.

Inmoaie pielea. Uleiul de seminte de mere inmoaie si protejeaza textura. De asemenea, imbunatateste stralucirea, astfel incat este folosit de modele inainte de sedinta foto pentru a oferi un plus de luciu corpului.

Regenerarea pielii. Uleiul de seminte de mere este folosit pentru a intari pielea si confera stralucire. Ofera pielii un aspect intinerit. Este utilizat in centre de masaj si saloane pentru terapii cutanate. Este folosit ca ingredient vital in pachetele pentru fata si in produsele faciale pentru activitatea de reinnoire a pielii.

Ofera elasticitate. Uleiul din seminte de mere ofera elasticitate pielii. Aplicarea regulata a uleiului de seminte de mere in timpul sarcinii ajuta la eliminarea vergeturilor. Hidrateaza, inmoaie si protejeaza sanatatea pielii.

Prevenirea cancerului de piele. Uleiul de seminte de mere este capabil sa previna sansele de a dezvolta cancer de piele. Poate fi folosit ca ulei de masaj si utilizat in mod regulat.

Trateaza acneea. Uleiul de seminte de mere este utilizat pentru a trata afectiunile pielii, cum ar fi acneea. Este bogat in antioxidanti care ajuta la curatarea pielii si la calmarea acneei.

Inmoaie pielea. Uleiul de seminte de mere are o aroma dulce si usoara, asa ca este adaugat la produsele de ingrijire a pielii si la parfumuri. Face pielea sa se simta neteda si moale.

Utilizari traditionale

  • Se foloseste pentru masarea nou-nascutilor.
  • Este, de asemenea, utilizat pentru combaterea semnelor de imbatranire, vindecarea acneei si eliminarea vergeturilor.
  • Este utilizat pentru calmarea inflamatiei, restabilirea functiei normale a barierei pielii si conditionarea pielii, precum si a parului.
  • Este folosit pentru a proteja, inmuia, hrani si hidrata parul, precum si pielea.
  • Imbunatateste procesul de reinnoire a pielii si, de asemenea, mareste sinteza colagenului.
  • Este folosit pentru calmarea inflamatiilor de pe piele.
  • Este utilizat pentru a preveni sansele de cancer, cum ar fi cancerul de piele si imbatranirea prematura.
  • Este utilizat pentru mentinerea sanatatii pielii si trateaza acneea, precum si alte afectiuni ale pielii.
  • Favorizeaza cresterea parului, asigura ameliorarea crampelor stomacale, scade nivelul zaharului din sange si previne diareea.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...