14.7 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Ulei de Luminita Noptii, unul dintre cele mai eficiente produse pentru pre­venirea si ameliorarea ridurilor, a pielii uscate si imbatranite

Luminita Noptii este o planta cu flori frumoase, care infloresc din iunie pana in octombrie, dar numai noaptea. In prezent, aceasta este cultivata pentru semintele ei din care, prin presare la rece, se obtine un ulei de luminita noptii cu multiple calitati terapeutice.

De-a lungul timpului, s-a observat ca uleiul de luminita noptii are numeroase efecte de vindecare, datorita conținutului de acid linoleic si acid gama-linolenic.

Uleiul de „luminita noptii” este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din seminte. Acesta se produce fara ajutorul unei prese, iar rezultatul este unul incredibil.

Ulei de Luminita Noptii – Beneficii 

In uz extern, uleiul de luminita noptii are efect  regenerant, restructurant, sus­­tine elasticitatea pielii si este printre cele mai eficiente produse pentru pre­venirea si ameliorarea ridurilor, a pielii uscate si imbatranite. Este, de aseme­nea, foarte bun pentru a pastra pielea intinsa in jurul ochilor si a calma irita­tiile, trateaza eczemele, inflamatiile epidermei, fiind eficienta si in caz de psoriazis si neurodermatita. Se ung cu ulei zonele afectate si se maseaza usor pana intra in piele.

Ulei de Luminita Noptii – Reteta

Vezi si: Uleiuri esentiale pentru fiecare tip de par: normal, gras, uscat sau deteriorat

Specialistii din domeniul frumusetii spun ca doar cateva picaturi din acest ulei  inlocuiesc o fiola scumpa de anti-imbatranire.

Uleiul de Luminita Noptii se poate aplica uleiul direct pe zonele inflamate, inrosite ale pielii, masand usor. Veti vedea ca la final pielea va fi foarte catifelata.

Vezi si: Reteta de crema eficienta pentru cearcane si pungi sub ochi

Sfat!

-Uleiul de luminita noptii nu are o valabilitate foarte lunga, de aceea se recomanda prepararea lui doar in cantitati mici, sa nu se strice.

-Semintele pot fi depozitate pana la 1 an si prelucrate apoi.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si: Cum sa faci uleiuri din plante medicinale acasa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole