Astazi, ne-am gandit sa va aratam o reteta care o sa va duca cu gandul la copilarie, la preparatele bunicii extrem de gustoase – „Turte de branza si verdeata”.
Aceste turte sunt delicioase atat fierbinti, cat si reci. Exista mai multe variante si moduri de a pregati aceste turte, dar printre cele mai cunoscute sunt cele cu umplute de branza si verdeata (la alegere: marar, ceapa verde etc.).
Turte cu branza si verdeata – Reteta
Ingrediente pentru aluat:
- 200 ml smantana
- 200 g unt
- 350 g faina
- 8 g praf de copt
Ingrediente pentru umplutura:
- 300 g branză de vaci
- 200 g cascaval dat prin razatoare
- 1-2 catei de usturoi
- verdeata
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se toarna faina cernuta intr-un bol, apoi se adauga praful de copt si se amesteca bine. Se adauga si untul, smantana si se amesteca pana la omogenizare.
Dupa framantare, se pune aluatul la frigider pentru 1 ora.
Pentru umplutura, se asaza branza de vaci intr-un bol, apoi se adauga cascavalul dat prin razatoarea mare, mararul tocat si usturoiul pisat. Compozitia se asezoneaza cu sare si se amesteca bine.
Spre final, se imparte aluatul in bucatele mici, apoi se intind in foi subtiri. SE pun cate 2 linguri de umplutura si se formeaza pachetele. Se procedeaza la fel cu toate celelalte.
Turtele se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins si le lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Pofta buna!
Placinta cu branza si ceapa verde. Reteta rapida de primavara
Sursa: romaniadeastazi.ro
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: