8.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Tratamentul cu anticoagulant da rezultate excelente la Timisoara. Ce spune medicul Virgil Musta

La Spitalul de boli infectioase „Victor Babes” din Timisoara, tratamentul cu anticoagulant salveaza vieti. Cei care au ajuns in spital si au primit tratament cu anticoagulant si antiinflamator, nu au mai ajuns la intubator in terapie intensiva.

Noul tratament cu anticoagulant si antiinflamatoare da rezultate foarte bune

Tratamentul cu anticoagulant a fost introdus ca posibil tratament pentru coronavirus acum o luna. De atunci, la Timisoara, doar doi pacienti cu Covid-19 au ajuns in terapie intensiva pentru ingrijire, dar nu a fost nevoie sa fie intubati. Se pare ca tratamentul ii face pe bolnavi sa lupte mai bine cu boala.

„Pentru ca la necropsie s-a constatat ca pacientii prezentau coagulari la nivelul vaselor pulmonare si altor organe, m-am gandit ca este bine sa nu mai asteptam sa se declanseze aceasta cascada a coagularii care odata declansata, este foarte greu sa mai opresti mecanismul patogenic. Nu au mai ajuns pe terapie intensiva intubati. Au avut o evolutie usoara, ameliorata, constant buna”, a declarat medicul Virgil Musta, informeaza mediafax.ro.

Pe baza cercetarilor internationale si in urma informatiilor primite la diferite conferinte la care a participat, doctorul Musta a insistat ca tratamentul cu anticoagulant si antiinflamator sa fie prioritar pentru pacientii cu coronavirus. Acest tratament reduce semnificativ riscul de a ajunge in terapie intensiva cu boli grave dezvoltate din cauza infectarii cu virusul.

Niciun pacient tratat in spitalul din Timisoara nu a mai ajuns la terapie intensiva intubat

„Am urmarit putin evolutia pacientilor care au primit acest tratament de o luna de zile si am constatat ca niciun pacient nu a ajuns in forma grava pe Terapie Intensiva. Acesta a fost rolul tratamentului intensiv anticoagulare, sa nu mai ajunga pacientii in Terapie Intensiva. Noi instituim precoce un tratament in functie de niste criterii clinice si fiziologice si terapeutice. Este foarte important ca pacientii sa ajunga in timp util la noi. La nivelul ghidului national este introdusa terapia anticoagulanta precoce. Este un ghid facut de comisia de cardiologie si hematologie foarte bine intocmit”, a declarat doctorul, scrie aradon.ro.

Decizia de a urma acest tratament a fost luata in urma unei stufoase documentari la nivel international.

„Am stabilit un protocol in urma cercetarilor recente de la nivel international, dupa ce am participat la conferinte internationale, cu specialisti in domeniu din mai multe tari. Se discuta ca nu virusul este atat de fatal la un moment dat, cat complicatiile pe care acesta le genereaza. Aici, daca actionezi din timp, ai sanse ca pacientul sa nu ajunga la Terapie Intensiva – este vorba despre inflamatie si coagulare.

Apare o hipercoagulabilitate. Am stabilit un protocol, la Timisoara, ca pacientii sa fie tratati precoce cu anticoagulant si antiinflamator. Am realizat niste criterii si le-am dat medicilor mei si la alte spitale. Am discutat sa dau si in spitalele suport si cele care fac triajul pentru ca sunt persoane care stau doua-trei zile pana primesc un diagnostic. Si de ce sa nu beneficieze macar de terapie patogenica?

Sunt anticoagulante moderne si pe baza de tablete. Avem protocolul national, care se refera si la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe niste criterii clinico-biologice infectia si am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburarile fiziopatologice, ca sa evitam, nu suta la suta, dar macar numarul de pacienti care ajung pe Terapie Intensiva sa fie mai mic.

Aici e sansa noastra. Este vorba despre tratament patogenic precoce ca sa nu ajunga in faze avansate de boala. Eu doresc sa implementez in zona noastra, si nu numai, terapia precoce a complicatiilor care duc la agravarea bolii si la mortalitate. Eu vreau sa tinem cat mai mult sub control aceasta infectie, sa salvam oameni”, a declarat medicul inainte de a da drumul la noul tratament, scrie tion.ro.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole