15.9 C
București
duminică, octombrie 6, 2024

Tratamentul cu antibiotic – un tratament ce poate fi fatal

Tratamentul cu antibiotic. Medicamentele prescrise de medici cu atata usurinta in zilele noastre, atenueaza simptomele exterioare ale bolii, in special durerea, dar nu fac nimic pentru a elimina cauza bolii, care de multe ori nu are legatura directa cu simptomele. 

Antibioticele – imunosupresoare severe

Unele dintre cele mai severe imunosupresoare sunt antibitocele, care sunt prescrise pentru zeci de afectiuni banale. In procesul de distrugere a bacteriilor pentru care sunt prescrise, ele omoara de asemenea si flora intestinala saprofita, mai ales lactobacteriile, afectand sever digestia si asimilarea substantelor nutritive, tocmai atunci cand organismul are mai multa nevoie de ele.

Lactobacteriile sunt singurii factori care pot tine sub control candida si alte ciuperci daunatoare. De aceea, in urma unei cure cu antibiotice, candida gaseste totdeauna un camp propice pentru dezvoltare, raspandindu-se in intreg organismul. Un prim efect al infectiei cu candida este inhibarea sistemului imunitar, ceea ce inseamna ca medicamentele pentru combaterea bolii afecteaza mecanismele naturale de aparare a organsimului impotriva respectivei afectiuni.

Antibioticele distrug substantele nutritive vitale, agravand astfel afectiunea impotriva careia sunt administrate. In urma tratamentului cu antibiotice se ditrug nutrienti, precum: vitaminele B1, B6, B12, K, acid folic, fier, calciu, magneziu. Iar atunci cand atibioticele sunt prescrise alaturi de corticosteroizi, efectul ditructiv asupra sistemului imunitar creste considerabil.

Tratamentul cu antibiotic – Antibioticele pot fi aducatoare de boli grave

Prin anii ’70 o combinatie de antibiotice (in special tetraciclina) si corticosteroizi  era luata frecvent de homosexuali inainte de a vizita anumite bai pulice din San Francisco, Los Angeles si New York. In opinia lor, medicamentele erau luate pentru a opri eventualele boli de piele si venerice. Printre acesti vizitatori ai bailor publice din cele 3 orase a fost pentru prima data identificata SIDA, manifestarile primare si cauza bolii fiind pneumonia cu Pneumocystis carinii.

In anul 1984, decembrie revista „Infectii si Imunitate” publica un articol in care se specifica ca in urma unui tratament cu corticosteriozi, dieta hipoproteica si tetraciclina administrat sobolanilor, acestia au dezvoltat spontan pneumonie cu Pneumocystis carinii dupa aproximtiv opt saptamani, printr-un mecanism de reactivare a infectiei latente.

Asadar, antibioticele ar trebui evitate cat mai mult posibil, iar in cazurile absolut necesare, trebuie marite dozele de minerale si vitamine din organism si totodata suplimente de lactobacterii pentru refacerea florei intestinale saprofita distrusa de medicamente. De luat in seama sunt si antibioticele naturale, care nu au efecte secundare negative asupra organismului si care de cele mai multe ori dau rezultate remarcabile. Vezi si:

Extractul din seminte de grepfrut. De ce este considerat „antibioticul de origine vegetala”

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole