Top 10 plante care purifica aerul din casa

plante-care-purifica-aerul

Stiati ca anumite plante de apartament  pot fi folosite pe post de arma impotriva poluarii din locuinta dumneavoastra?

Studii recente efectuate de specialisti au demonstrat ca anumite plante de apartament imbunatatesc semnificativ calitatea aerului, reducand concentratia de toxine existente in locuinte.

Mai jos avem un top 10 cu plantele care purifica aerul din casa:

Plante care purifica aerul – IEDERA

window-949779_640Iedera absoarbe gazele nocive si genereaza oxigen pur. Iedera este campioana la toate categoriile de antipoluanti deoarece poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se gaseste frecvent in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenti si fum de tigara.

Plante care imbunatatesc semnificativ calitatea aerului – Anthuriumul (Floarea Flamingo)

anthurium-210827_640Anthuriumul sau Floarea Flamingo, cum mai este denumita, se ingrijeste usor si nu e doar o planta decorativa frumoasa. Aceasta planta elimina amoniacul care se aduna in incaperi, mai ales in bucatarii.

Plante care purifica aerul – ALOE VERA

aloe-vera-918662_640Aloe vera este o planta usor de intretinut. Ea este iubitoare de soare si filtreaza aerul din casa de benzen si formaldehide, substante emanate de produsele chimice de curatat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere inteleapta pentru ferestrele de la bucatarie bine luminate. Vezi:

Afla din acest articol cum sa cresti aloe vera acasa si cum sa o folosesti pentru a preveni si trata diferite afectiuni!

Plante care imbunatatesc semnificativ calitatea aerului – DRACENA

dracenaDracena “lupta” impotriva compusilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminati de diferite spume folosite la fabricarea mobilei si de picturi.

Plante care imbunatatesc semnificativ calitatea aerului – CRASSULA

crassulaCrassula (arborele de jad) “aduna” din camere energiile negative. Asa ca, daca esti agitat, nervos sau suparat, puneti o Crassula in camera si sigur va veti linisti.

Plante care purifica aerul – CRIZANTEMA

flowers-1031669_640Crizantema. Daca tocmai ati terminat de vopsit o camera, e bine sa puneti pe un pervaz un ghiveci cu crizanteme. Ele absorb vaporii de la adezivi, vopsele si lacuri.

Plante care purifica aerul – PALMIERUL DOAMNEI

lady palmPalmierul Doamnei, aceasta ajuta la eliminarea amoniacului prezent in produsele de curatat vesela si in degresantii de orice tip.

Plante care purifica aerul – FILODENDRONUL

philodendron

Filodendronul degaja o cantitate mare de vapori de apa si umidifica astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta sa fie tinuta in incaperile in care se afla sobe, pentru ca prin arderea lemnelor se produce in camera formaldehida, care e neutralizata de filodendron.

Plante care purifica aerul – CACTUSII

cactus-343955_640Cactusii diminueaza puternic efectul nociv al undelor electromagnetice generate de televizoare si de computere, daca sunt plasati in apropierea ecranelor. Spre deosebire de celelalte plante, cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, asa ca si dormitorul e un loc bun pentru ei.

Plante care imbunatatesc semnificativ calitatea aerului – VOALUL MIRESEI

652x450_085495-voalul-mireseiVoalul miresei (Chlorophytum) absoarbe in 24 ore pana la 95% din monoxidul de carbon prezent infumul de tigara. Nu este o planta pretentioasa.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...