Taietei de casa colorati, bucuria celor mici – Retete simple

Taieteii de casa pot fi folositi intr-o multime de retete gustoase. Evident ca sunt mult mai indicati decat taieteii din comert pentru ca sunt lipsiti de aditivi si ingrediente care ar putea pune in pericol sanatatea.

Taieteii de casa sunt simplu de facut desi multe gospodine se tem sa incerce. Tot ce ai nevoie sunt ingredientele pe care ti le vom spune in retetele de mai jos si pe langa asta doar cateva unelte de buna calitate in bucatarie.

Taieteii de casa colorati sunt la fel de sanatosi pentru ca va vom spune cum sa faceti aceasta procedura in mod natural. Acesti taietei colorati sunt pe placul celor mici si pot fi folositi atat la mancare dar si la deserturi care sa fie si mai atragatoare.

Taietei de casa – Reteta de baza

In principiu aveti nevoie de 300 de grame de faina, 3 oua si sare.

Faina se cerne si se face o adancitura in mijlocul ei pentru a se pune sarea si cele trei oua sparte. Ingredientele se amesteca usor, treptat, pana ce aluatul capata o consistenta omogena, asa cum spun bucatarii.

Aluatul trebuie framantat pana ce nu se mai lipeste de maini. Ulterior, se lasa o jumatate de ora dupa care se intinde pe o suprafata pudrata cu faina inainte. Se face o foaie cat mai subtire ce trebuie lasata cam 10 minute sa se usuce.

La final aluatul se taie suvite lungi sau late, dupa preferinte si se lasa la uscat. Taieteii pot fi pastrati chiar si cateva zile dar trebuie pusi in pungi de hartie sau in saculeti de panza, in loc uscat si racoros, insa nu in frigider.

Taieteii pot fi folositi in mod traditional la supe si ciorbe, insa mai putina lume stie ca se folosesc la budinci, desert de tip taietei cu lapte sau chiar in retete mai sofisticate precum ravioli sau lasagna.

Cum se obtin in mod natural taieteii de casa colorati

Taieteii colorati pot fi o atractie pentru cei mici si sa-i atraga mai mult spre mancare daca sunt mai dificili la acest capitol.

Retetele de preparare raman aceleasi pentru taietei, insa se adauga diferite ingrediente pentru a colora aluatul in mod natural. Noi va prezentam cateva dintre variante si culori.

Taietei rosii: se foloseste pentru culoare o sfecla rosie mai mica, un ou, 25 de mililitri de apa, sare si 150 de grame de faina.

Taietei galbeni: In mod natural taieteii sunt usor galbui de la ou, insa pentru a accentua culaorea la o nuanta mai puternica folositi un morcov impreuna cu o lingurita de turmenic si desigur sare, 25 mililitri de apa si 150 de grame de faina.

Taietei albastri: Poate parea ciudat, insa cateva frunze de varza rosie vor da culoarea albastra pentru taietei in prepararea aluatului impreuna cu un ou, sare si 25 mililitri de apa.

Taietei verzi: Se foloseste o lingurita de spirulina pudra, un ou, 25 de mililitri de apa si 150 de grame de faina.

Legumele folosite se spala si se curata, morcovii se pun in blender de exemplu, ideal e sa fie fierti pentru a merge mai usor. In blender se pune si oul despre care v-am spus la fiecare reteta, iar la sfarsit se adauga apa pentru a obtine un fel de smoothie cremos ce se adauga peste faina si se framanta aluatul.

You may also like...