Sucul de usturoi. Proprietati si beneficii

Usturoiul este folosit de foarte multi ani atat in preaparea mancarurilor, cat si ca „medicament” in multiple afectiuni, datorita continutului bogat de vitamine si substante minerale. Totusi, putini sunt cei care il consuma sub forma de suc. Ei bine, trebuie sa stiti ca sucul de usturoi are cel mai rapid efect asupra corpului uman, fiind absorbit mult mai repede de organism.

Este adevarat ca gustul sau nu este prea placut, dar este extrem de benefic.

Sucul de usturoi – Ce beneficii are pentru sanatatea noastra

-Usturoiul este foarte bogat in uleiuri asemanatoare celor din mustar, la care se adauga o serie de elemente cu un rol foarte important in procesul de purificare. Acesta stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice, promoveaza miscarile peristaltice si actiunea diuretica, relateaza dr. Norman W. Walker in lucrarea „Sucuri din legume si fructe„.

-Substantele volatile din sucul de usturoi sunt atat de puternice incat ajuta la dizolvarea acumularilor de mucozitati din cavitatile sinusurilor, din bronhii si din plamani. Sucul de usturoi intareste sistemul imunitar, iar organismul devine astfel mai rezistent la atacul numerosilor virusi si bacterii din mediul inconjurator.

Vezi si: Usturoi macerat in vin. Cel mai bun elixir al sanatatii tale

-Sucul de usturoi este extrem de eficient in eliminarea parazitilor intestinali. El trateaza eficient dizenteria, inclusiv cea amoebica. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam ca parazitii si microorganismele nu pot supravietui in organismul uman decat daca sunt hraniti cu ceea ce le prieste. Daca organele de eliminare sunt pline pana la refuz cu substante in putrefactie, ele vor deborda in mod natural de microorganisme, iar daca omul continua sa consume carne, alimente anorganice si medicamente, microorganismele si parazitii se vor gasi in elementul lor, propagandu-se si inmultindu-se cu usurinta. Sucul de usturoi ajuta la eliminarea in buna masura a acestei conditii, dar pentru indepartarea cauzei trebuie sa mergem pana la capat. Baile intestinale cu ajutorul irigatiilor colonului si al clismelor se dovedesc esentiale in aceasta directie, pana la eliminarea totala a deseurilor din acesta. In plus, dieta trebuie schimbata astfel incat sa nu mai permita acumularea de deseuri in organism. Dieta optima este cea bazata pe cruditati vegetale, la care se adauga sucurile din legume si fructe proaspete.

-Sucul de usturoi reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Acest remediu reuseste sa regleze presiunea sangelui si sa creasca nivelul colesterolului bun, care impiedica formarea depunerilor in artere. Totodata, acesta reduce riscul aparitiei cheagurilor de sange – una dintre cauzele principale ale accidentelor vasculare cerebrale.

Preparare si administrare

Pentru a prepara sucul, aveti nevoie de o capatana de usturoi, care se da prin storcatorul de fructe si astfel se obtine sucul. Acesta se adauga in apa sau sucuri naturale (suc de sfecla rosie, suc de lamaie etc.), cateva picaturi si se bea dimineata, inainte de micul dejun.

Iata si cateva remedii cu suc de usturoi:

  • Pentru astm: se amesteca 10 picaturi de suc de usturoi cu 2 lingurite de miere intr-un pahar cu apa. Se bea zilnic.
  • Pentru a scapa de durerea din gat: se amesteca sucul de usturoi cu apa fierbinte si se face gargara.
  • In caz de tuse: se adauga 20 de picaturi de suc de usturoi intr-un pahar cu suc de rodie.

Sucul de usturoi si CORONAVIRUSUL

Shukhrat Khalilov, un savant din Uzbekistan este de parere ca a gasit remediul care te poate scapa de COVID-19, insa teoria sa este contestata de oamenii de stiinta. Acesta spune ca principalul pericol al virusului este, mai presus de toate, ca afecteaza sistemul imunitar si tesutul pulmonar. Intarzierea dintre aceste doua valuri de atacuri este exact ceea ce numim „perioada de incubatie”.

Iata ce declara Shukhrat Khalilov:

Amestecandu-se cu mancarea in timpul meselor, COVID-19 intra in intestine si incepe sa distruga tesutul limfoid. Drept urmare, tesutul limfoid afectat inceteaza sa mai produca limfocite si imunoglobulina. Astfel, sistemul imunitar este distrus si, ca urmare, imunitatea tesuturilor din plamani este puternic slabita. Din acest moment, incepe a doua unda a atacului de coronavirus in tesutul pulmonar deja neprotejat, care se manifesta in pneumonii severe, ducand la moarte.”⠀

Astfel, Shukhrat Khalilov sustine ca exista multe produse naturale care nu au proprietati bactericide, dar afecteaza direct virusurile si le ucide. Cel mai eficient in aceasta privinta este usturoiul.

”Daca beti 2/3 de pahar de suc de usturoi pe zi, acesta intra imediat in intestinul subtire si incepe sa ucida COVID-19! Aceasta are urmatoarele efecte: COVID-19, odata «ucis», inceteaza sa distruga tesutul limfoid al intestinului subtire. Ca rezultat, tesutul limfoid continua sa functioneze corect, de exemplu, produce anticorpi si imunoglobuline. Sistemul imunitar deteriorat se vindeca rapid si devine mai puternic, acest lucru duce la o crestere semnificativa a imunitatii tisulare in tesutul pulmonar. Se creeaza o bariera impenetrabila pentru COVID-19, dar si pentru germeni (stafilococi etc.) si ciuperci. De asemenea, prezinta un pericol important in cazul pneumoniei cu coronavirus”, spune Shukhrat Khalilov.⠀

Iata metoda de preparare: dimineata, se curata un catel de usturoi, se taie pe jumatate si se pune intr-un ceainic de portelan de 1 litru si umplut cu apa la temperatura camerei. Seara, acest elixir este gata de utilizare si se consuma la 3-4 ore dupa ultima masa, inainte de a merge la culcare. A doua zi, procedura se repeta (cu usturoi proaspat). Remediul dureaza 1 luna.

Vezi si: Miere si usturoi: intareste imunitatea si trateaza infectiile tractului respirator superior

Vezi si: Reteta tibetana din tinctura de usturoi. Cum se prepara si la ce se foloseste

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...