13 C
București
vineri, martie 29, 2024

Sucul de rodii imbunatateste performanta sexuala si fertilitatea. Iata si alte beneficii

Rodia este acel fruct gros, cu piele groasa, cu o culoare rosie fantastica, care este acum recomandat ca un fruct minune de catre mai multi cercetatori stiintifici. Se considera ca au provenit din Iran si au fost livrate in Egipt in 1600 i.Hr., unde nu numai ca a fost adorat ca o sursa esentiala de hrana, dar parea sa fie folosit in mod traditional datorita valorii sale terapeutice. In mod absolut a avut o stima mai mare chiar si in acea perioada, deoarece este evident prin reprezentarea lor in picturile si mormintele egiptene. Inspirat de abundenta semintelor in coaja rosie aprinsa, rodia este recunoscuta ca un simbol al fertilitatii, precum si al prosperitatii in anumite culturi.

Sucul de rodie este de obicei recomandat din cauza avantajelor sale pentru sanatate pur si simplu pentru ca, in anumite teste clinice, s-a dovedit a fi de mare beneficiu, in special in protectia impotriva bolilor cardiovasculare. Un pahar de circa 240 ml poate include aproximativ 40% din doza zilnica sugerata de vitamina C din SUA, desi unele marci care pot fi obtinute in magazine constau in putina sau deloc, deoarece este distrusa pe parcursul pasteurizarii. Sucul este, de asemenea, format din vitaminele A, E si acid folic.

In plus, sucul de rodie are proprietati antioxidante remarcabile. Are de aproximativ trei ori mai multi antioxidanti comparativ cu vinul rosu sau chiar ceaiul verde. Multi oameni savureaza si aroma sa bogata, ceea ce il face o bautura binevenita. Unele investigatii arata ca sucul poate functiona ca un diluant de sange si poate fi un agent excelent pentru promovarea circulatiei sangelui pentru inima. In plus, se arata ca scade placa din artere si, de asemenea, creste nivelul de colesterol „bun”, contribuind in acelasi timp la scaderea colesterolului „rau”. Aceasta cercetare preliminara particulara arata ca sucul ar putea fi util in evitarea bolilor cardiovasculare, a atacurilor de cord, precum si a accidentului vascular cerebral.

Rodia a fost utilizata din motive terapeutice in regiunile Orientului Mijlociu si Indepartat de mai bine de 1000 de ani. A fost folosit ca tonic pentru vindecarea problemelor precum ulcere si diareea. Sucul de rodie este format din antioxidanti la fel ca antocianina si acidul elagic, compusi precum acizii galici si flavonoizi precum quercetina, care ofera aparare impotriva diabetului, a bolilor de inima, a osteoartritei si a multor tipuri de cancer.

Imbunatatiti sanatatea inimii si a tensiunii arteriale cu suc de rodie

Sucul de rodie poate avea un efect excelent asupra sanatatii, in special asupra sanatatii inimii, prin mentinerea arterelor flexibile, precum si prin reducerea inflamatiei din mucoasa fluxului sanguin. Puteti diminua ateroscleroza, acesta este unul dintre principalele motive pentru bolile cardiovasculare. Scade sansa de blocare a arterelor, care ar putea duce la o restrictie a circulatiei sangelui catre inima si creier. Cu alte cuvinte, are un efect anti-aterogen asupra inimii. Scade cantitatea de LDL sau colesterol rau care este retinut in organism si creste cantitatea de colesterol bun sau HDL.

Rodiile pot fi, de asemenea, excelente in reducerea nivelului de tensiune arteriala ridicat. Sucul scade leziunile si, de asemenea, inflamatia vaselor de sange la persoanele care sufera de inima. Este doar o aspirina naturala, care va impiedica sangele sa se coaguleze si sa formeze coagularea sangelui. De asemenea, se comporta ca un diluant de sange, facand posibila circulatia sangelui fara restrictii in tot corpul.

Anemia este de fapt o afectiune provocata de lipsa de celule rosii din sange in corp. Deoarece sucul de rodie consta intr-o cantitate suficienta de fier, acesta va ajuta la depasirea deficitului de celule rosii din sange in organism. Combinati niste zahar confiat in suc de rodie si introduceti cateva picaturi in nari este intr-adevar o solutie rapida pentru a gestiona sangerarile nasului. Este intr-adevar o solutie remarcabila pentru ochii rosii sau durerosi, precum si pentru caderea genelor.

Imbunatateste performanta sexuala si fertilitatea

Sucul de rodie ar putea ajuta la imbunatatirea performantei sexuale, precum si a fertilitatii. Cercetari realizate de C.P. Forest, publicat in „Jurnalul International de Cercetare a Impotentei” in 2007, a spus ca sucul de rodie imbunatateste erectiile la barbati, impreuna cu disfunctia erectila. Acest lucru se poate datora, partial, efectului sucului de rodie asupra oxidului nitric, un ingredient care permite muschilor netezi din peretii vaselor de sange – ca in penis – sa se relaxeze, sa se largeasca si sa creasca circulatia sangelui. Cercetarile efectuate de L.J. Ignarro, publicate in „Oxidul azotic” in 2006, au indicat faptul ca sucul de rodie are o puternica activitate antioxidanta care protejeaza oxidul azotic de a fi distrus si mareste actiunea sa biologica asupra celulelor musculare netede din vasele de sange. Utilizarea sucului de rodie imbunatateste, de asemenea, calitatea spermei, in conformitate cu cercetarile lui G. Turk, publicate in „Nutritie clinica” in 2008.

Un alt avantaj binecunoscut al sanatatii sucului de rodie este ca ar putea ajuta la cresterea numarului de spermatozoizi al unui barbat. In cercetari, consumul regulat de suc de rodie a fost descoperit ca fiind eficient pentru a creste considerabil fertilitatea spermei la subiectii testati.

Sucul de rodie serveste ca inhibitor al enzimelor care rezolva deteriorarea cartilajului. Prin urmare, se recomanda cu tarie pacientilor care se lupta cu osteoartrita, o situatie pe termen lung caracterizata prin defalcarea cartilajului articulatiei. Studiile efectuate au demonstrat utilizarea acestui suc pentru a diminua deteriorarea cartilajului. Sucul de rodie neindulcit reduce semnele artritei si inflamatiei osoase. Un consum frecvent al acestui suc special ar putea impiedica declansarea problemelor neurologice precum boala Alzheimer. Se recunoaste, de asemenea, descompunerea pietrelor la rinichi, precum si vindecarea disfunctiei erectile la barbati.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole