15.8 C
București
duminică, februarie 25, 2024

Sucul de lucerna. Proprietati si beneficii

Lucerna vine din termenul arab „al-fal-fa”, „tatal tuturor alimentelor” si pe buna dreptate, deoarece aceasta planta furajera contine toate vitaminele si mineralele cunoscute, necesare vietii. Totodata, sub forma de suc, pentru extragerea caruia se folosesc doar frunzele, lucerna are o imensa valoare pentru om.

De-a lungul timpului, s-a constatat ca cei care consuma sucuri proaspete si verzi sunt mai sanatosi, traiesc mai mult si sunt mai scutiti de boli degenerative comparativ cu persoanele care consuma predominant alimente gatite.

Vezi si: Sulfina, o planta medicinala cu multiple beneficii

Sucul de lucerna – Proprietati si beneficii

Sucul de lucerna este bogata in vitamina B6, C si E, are in compozitia sa si suficienta vitamina D, K, U, clorofila, flavonoide, aminoacizi, precum si minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu).

Datorita continutului de clorofila, lucerna ajuta la cresterea organismului, conferindu-i sanatate, vitalitate si o batranete plina de vigoare si asigurand o rezistenta la infectii care este aproape fenomenala.

Indicatii terapeutice:

  • Sucul de lucerna s-a dovedit a fi foarte util in majoritatea afectiunilor legate de artere si a disfunctiilor legate de inima;
  • In afara efectelor benefice in cazul afectiunilor circulatorii si cardiace, clorofila este foarte utila in alungarea si disconfortul respirator, mai ales cele localizate la nivelul sinusurilor si plamanilor. Acumularea de mucus este cauza ascunsa a infectiilor si durerilor de sinusuri, ca si in cazul afectiunilor bronhice, inclusiv pentru febra fanului;
  • Principalele active din lucerna scad pierderile sanguine excesive din timpul ciclului menstrual;
  • Sucul de lucerna are efect antihipertiroidian;
  • Faciliteaza absorbtia si utilizarea glucidelor, a proteinelor si a calciului;
  • Intareste sistemul imunitar;
  • Incetineste procesul de imbatranire;
  • Sucul are un efect energizant si cicatrizant, fiind indicat in hepatita ciroza, insuficienta renala, scleroza multipla, accidente vasculare. Se administreaza in cure de cate 10 zile, cu 5 zile pauza.

Vezi si: Sucul de castraveti, cel mai bun diuretic natural. Iata ce alte proprietati si beneficii mai are

Sucu de lucerna – Preparare

Pentru prepararea acestui suc, se foloseste lucerna-frunze (sa nu fie mai mare de 15-20 cm). Planta se stoarce, fie prin presare, fie intr-un storcator de fructe.

Pentru a obtine o cantitate mai mare de suc, plantele se pot trece de 2-3 ori prin storcator.

Se recomanda ca sucul sa fie consumat imediat pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele sale.

Se bea cate 50 ml suc de lucerna, dimineata, pe stomacul gol.

Atentie! Sucul proaspat de lucerna este tare si puternic pentru a fi consumat asa, astfel ca cel mai bine este sa-l combini cu sucul de morcovi.

Avand in vedere continutul crescut in numeroase vitamine liposolubile, utilizarea acestui suc, in cazul persoanele cu afectiuni cronice, se recomanda a fi administrat doar 2-3 luni, dupa care se va face o pauza de 1 luna. Cei care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa tina cont de recomandarea unui medic.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Vezi si: Meiul, superalimentul natural care ajuta la intarirea sanatatii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole