9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Sucul de fenicul. Proprietati si beneficii

Feniculul este foarte popular in bucataria italiana, fiind folosit ca ingredient in retete si planta medicinala. Efectele terapeutice al acestei plante sunt cunoscute de mii de ani, iar utilizarea lui in medicina a fost larg raspandita in multe parti ale lumii, chiar si in medicina chineza veche, utilizand aceasta planta impotriva multor boli.

Feniculul are in compozitia sa ulei esential cu anetol si fenchon, bergapten, bor, camfor, carvone, chamazulene, citral, citronel, cumarine, eugenol, flavonoide, acid fumaric, acid cafeic, limonen, linalool, acid linoleic, myristicin, psoralen, salicilati, timol, tocoferol, trigonelina, umbelliferone , xantotoxin si vitamina C.

Exista doua varietati de fenicul:

  • Feniculul obisnuit de gradina sau feniculul dulce, folosit indeosebi ca si condiment -aceste este considerata o planta aromatica, foarte concentrata, iar sucul ei este recomandat doar sub supervizarea unui expert.
  • Feniculul de Florenta, cunoscuta sub numele de Finocchio, folosit pe scara larga de italieni – acesta este un suc excelent. Planta apartine familiei telinei, insa sucul ei este mult mai dulce si mai aromat decat cel al telinei. De fapt, ea este cunoscuta sub numele de telina-anason, desi este preferat numele ei italian – „Finocchio”.

Sucul de fenicul – Beneficii

-Sucul de fenicul este nepretuit pentru producerea sangelui uman, avand beneficii uriase in cazul problemelor legate de menstruatie. In acest scop, poate fi folosit cu succes individual sau in combinatie cu sucul de morcovi si sfecla.

-De asemenea, sucul din planta proaspata reduce durerea, starea febrila si te scapa de tusea cronica.

-Sucul de fenicul ofera suport cardiovascular si digestiv.

-Pentru un boost de energie si intarirea imunitatii, va recomandam si sucul preparat din 2 bulbi de fenicul, 2 mere si 2 bucatele de ghimbir. Gustul este minunat si tot ce trebuie sa faceti este sa le taiati bucatele si sa le treceti prin storcatorul de fructe.

-Sucul de fenicul are o usoara aroma de lemn dulce si se poate combina bine cu telina, castravetele si marul verde. Acest suc este:

  • o sursa excelenta de vitamina C, folat, potasiu, mangan, fier, niacina
  • este excelent pentru digestie, ameliorarea crampelor si excesului de gaz
  • este antiinflamator si anticarcinogen
  • tonifica vezica urinara, rinichii, splina, stomacul si ficatul

Vezi si: Utilizari mai putin stiute ale feniculului

Vezi si: Semintele de fenicul, remediul bland impotriva balonarii, contipatiei si indigestiei

Vezi si: Ulei esential de fenicul, ce indicatii terapeutice are

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole