7.2 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Sucul de fasole verde, un bun remediu pentru diabetici

Pastaile fara seminte (Fructus Phaseoli sine seminibus) contin o serie de aminoacizi (arginina, asparagina, tirozina, triptofan ), vitamina C, saruri minerale, datorita carora au proprietati diuretice si antidiabetice.

Culoarea verde a acestei legume este de la continutul mare de clorofila (care are o actiune depurativa, antitoxica). Cu cat fasolea are, indiferent de soiul sau, o culoare mai vie, mai intensa, cu atat are o actiune mai puternica.

De regula, avem obiceiul de a gati pastaile de fasole verde, iar prin fierbere sa se piarda multe substante. Astfel, o varianta foarte sanatoasa este sa le consumam sub forma de suc.

Sub forma de suc, vom reusi sa asimilam tot ce este benefic in aproximativ 10-15 minute.

Sucul de fasole verde, un bun remediu pentru diabetici

Acest suc este benefic in special pentru diabetici. Diabetul este o afectiune legata de dieta alimentara, care apare ca urmare a unui consum excesiv de amidon si zahar concentrat si este agravata de consumul de carne.

S-a acceptat in mod categoric ca injectiile cu insulina nu asigura o vindecare a acestei afectiuni. Insulina este o substanta pe care o secreta pancreasul pentru a permite organismului sa utilizeze intr-un mod adecvat zaharul (nu cel de fabricatie) drept combustibil pentru realizarea activitatilor sale. Totusi, organismul nu poate sa foloseasca in mod constructiv decat zaharul natural, organic, vital, pe care il furnizeaza din abundenta legumele si fructele. Nu poate sa utilizeze, ca atare, nici amidonul, nici zaharul fabricat, ci trebuie sa transforme aceste alimente in zahar „primar”. Amidonul este un produs organic si zaharurile care rezulta in organism din transformarea lui sunt, de asemenea, anorganice. Elementele anorganice nu au viata sau vitalitate enzimatica. Prin urmare, pancreasul depune un efort excesiv pentru acest proces de conversie, obtinand in schimb atomi fara viata, care nu au absolut niciun fel de calitate regenerativa sau constructiva. Aceasta se concretizeaza in afectiunea cunoscuta sub numele de diabet, declara Norman W. Walker – doctor in stiinte.

Faptul ca la diabetici se acumuleaza cantitati excesive de tesut adipos este rezultatul sistemului anorganic fals, insulina, care nu numai ca nu arde reziduurile, ci practic ajuta la acumularea lor.

S-a considerat ca sucul de fasolea verde contine elemente care ii furnizeaza organismului ingredientele necesare pentru insulina necesara destinata contributiei pancreasului la procesele de digestie din organism.

In cazul diabeticului, intreaga eliminare a amidonului sau zaharului concentrat de orice natura, si administrarea unei combinatii de sucuri de morcovi, salata verde, fasole verde si varza de Bruxelles in cantitate de aproximativ 2 litri pe zi, in afara unei jumatati de litru de suc de morcovi si spanac, dau rezultate satisfacatoare. Desigur, s-a recurs in fiecare caz la irigatii de colon si clisme, in mod regulat si in functie de necesitati.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Vezi si: Pastaile de fasole galbena. Proprietati si beneficii

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole