Sucul de ceapa. Proprietati si beneficii

Se stie faptul ca ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani. In plus, daca s-ar cunoaste si efectele sale benefice pentru organism, atunci am fi mult mai mai sanatosi.

Ceapa este considerata o adevarata „farmacie” concentrata intr-un bulb. Mancata ca atare sau sub forma de suc, aceasta are proprietati antibiotice, antiinflamatoare, antiseptice, antimicrobiene si carminative.

Este adevarat ca gustul sau nu este prea placut, dar este extrem de benefic.

Sucul de ceapa – Ce beneficii are pentru sanatatea noastra

-Substantele volatile din sucul de ceapa sunt atat de puternice incat ajuta la dizolvarea acumularilor de mucozitati din cavitatile sinusurilor, din bronhii si din plamani, relateaza dr. Norman W. Walker in lucrarea „Sucuri din legume si fructe„. Pentru combaterea tusei, astmului, bronsitei dar si a simptomelor gripei si ale racelii, se prepara urmatorul remediu: se amesteca 2 linguri suc de ceapa cu 4 linguri de miere, iar preparatul se consuma pe parcursul unei zile.

Sucul de ceapa este extrem de eficient in eliminarea parazitilor intestinali. El trateaza eficient dizenteria, inclusiv cea amoebica. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam ca parazitii si microorganismele nu pot supravietui in organismul uman decat daca sunt hraniti cu ceea ce le prieste. Daca organele de eliminare sunt pline pana la refuz cu substante in putrefactie, ele vor deborda in mod natural de microorganisme, iar daca omul continua sa consume carne, alimente anorganice si medicamente, microorganismele si parazitii se vor gasi in elementul lor, propagandu-se si inmultindu-se cu usurinta. Sucul de usturoi ajuta la eliminarea in buna masura a acestei conditii, dar pentru indepartarea cauzei trebuie sa mergem pana la capat. Baile intestinale cu ajutorul irigatiilor colonului si al clismelor se dovedesc esentiale in aceasta directie, pana la eliminarea totala a deseurilor din acesta. In plus, dieta trebuie schimbata astfel incat sa nu mai permita acumularea de deseuri in organism. Dieta optima este cea bazata pe cruditati vegetale, la care se adauga sucurile din legume si fructe proaspete.

-Sucul de ceapa amestecat cu miere este indicat in caz de varice, arterioscleroza, congestie cerebrala, probleme de circulatie, astenii, astm, raceala, gripa sau bronsite, deoarece stimuleaza circulatia periferica venoasa.

Preparare si administrare:

Pentru a tine o cura cu acest suc, aveti nevoie de 1 kg de ceapa si 300 g miere. Ceapa se trece prin storcatorul de fructe, iar sucul rezultat se combina cu mierea, pana se omogenizeaza si se pune intr-un recipient din sticla, inchis ermetic si se tine la frigider. Se consuma cate 150 ml zilnic, in trei reprize a cate 50 ml, inainte de mesele principale, timp de 1 luna cu pauza de 1 saptamana.

Atentie!Acest preparat nu este recomandat celor care sufera de gastrita.

Vezi si: Tinctura de ceapa, „medicament” util in numeroase afectiuni

Vezi si: Ceapa verde. Ce efecte terapeutice aduce aceasta leguma la inceput de primavara

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...