3.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Studiu: Medicamentul comun care distruge celulele cu Covid-19 in 48 de ore

Cercetatorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia au descoperit ca Ivermectina poate ucide celulele COVID-19. Medicamentul antiparazit a ucis celulele in termen de doua zile si este disponibil pe scara larga. Oamenii de stiinta au inceput cercetarile pe oameni, dar se asteapta ca acestea sa dureze cel putin o luna. Se stie ca ivermectina functioneaza impotriva virusului HIV, gripei si virusului Zika.

Medicamentul care distruge celulele cu Covid-19. Un medicament antipaduchi ucide noul coronavirus

S-a descoperit ca un medicament antiparazitar pentru paduchi, disponibil in intreaga lume, a omorat COVID-19 in laborator in 48 de ore. Un studiu condus de Universitatea Monash a aratat ca o singura doza de medicament Ivermectin ar putea opri cresterea virusului SARS-CoV-2 in cultura celulara.

„Am descoperit ca pana si o singura doza ar putea inlatura in esenta tot ARN-ul viral (eliminat efectiv tot materialul genetic al virusului) in 48 de ore si ca, chiar si la 24 de ore, a existat o reducere cu adevarat semnificativa a acestuia”, a declarat dr. Kylie Wagstaff, Institutul de Biomedicina Discovery din Monash, scrie dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Monash au descoperit ca medicamentul antiparazit Ivermectin poate ucide celulele coronavirusului. Desi nu se stie cum functioneaza Ivermectina asupra virusului, medicamentul opreste probabil virusul care amortizeaza capacitatea celulelor gazda de a-l elimina.

Un medicament disponibil in intreaga lume poate fi medicamentul anti-coronavirus

Urmatorul pas este ca oamenii de stiinta sa determine doza corecta la om, pentru a se asigura ca nivelul utilizat in vitro este sigur pentru oameni. „Pe perioadele in care avem o pandemie globala si nu exista un tratament aprobat, daca am avea un compus care este deja disponibil in intreaga lume, ar insemna ca ar putea ajuta oamenii mai devreme”, a spus dr. Wagstaff. „Realist vorbind, va trece ceva timp pana la aparitia unui vaccin disponibil pe scara larga”, a mai adaugat acesta.

Oamenii de stiinta se asteapta ca ar putea dura cel putin o luna pana vor gasi doza corecta pentru om. Inainte ca Ivermectina sa poata fi utilizata pentru a combate coronavirusul, este nevoie de finantare pentru a-l duce la teste pre-clinice si studii clinice.

Ivermectina este un medicament antiparazit aprobat de FDA, de asemenea, dovedit a fi eficient in vitro impotriva virusurilor, inclusiv HIV, febra denga si gripa. Studiul este lucrul comun al Institutului de Descoperire in Biomedicina Monash si al Institutului de Infectii si Imunitate Peter Doherty, Spitalul Roial Melbourne. Rezultatele studiului au fost publicate in Antiviral Research.

Ivermectina, pe lista OMS a medicamentelor eficiente impotriva parazitilor

Ivermectina este disponibila pe scara larga, datorita includerii sale pe lista OMS a medicamentelor esentiale. Descoperit in 1975, acest medicament este considerat unul dintre cele mai eficiente impotriva paduchilor si chiar a scabiei. Este gasit sub numele de Stromectol in farmacii.

In prezent, medicamentul este utilizat ca tratament pentru strongiloidoza, o boala parazitara cauzata de parazitul Strongyloides stercoralis. Aceasta boala afecteaza aproximativ 30 pana la 100 de milioane de oameni in intreaga lume. Ivermectina este eficienta in destabilizarea parazitilor din intestin.

Este, de asemenea, eficient in ameliorarea simptomele de oncocercoza, care poate duce la mancarimi severe, umflaturi sub piele si orbire. In cazul oncocercozei, pentru care nu exista vaccin, ivermectina nu este un leac, dar s-a dovedit ca ucide larvele viermilor adulti. Se administreaza pacientilor o data la sase pana la 12 luni.

Ivermectina este de asemenea folosita pentru tratarea paduchilor capului, a scabiei si a altor boli cauzate de viermi la nivel global. Este disponibil pe piata in medicamente incluzand Ivexterm, Ivergot, Dermoper IV, Detebencil, Evanix, Iver P si Ivertal si de obicei administrat sub forma de pastile, desi este fabricat si sub forma de picaturi, creme si solutii injectabile.

Utilizarea ivermectinei pe oameni a fost privita cu grija din cauza reactiilor adverse. Au avut loc la 50% sau mai mult din populatia tratata cu acest medicament. Astfel, ivermectina a fost prezentata cu un profil de reactie advers ridicat, in ciuda dovezilor ca majoritatea acestor reactii erau atribuite interactiunii dintre medicament si boala, nu la medicamentul in sine. Ramane sa vedem analizele si cercetarile pe oameni pentru a ne convinge daca este sau nu un tratament eficient pentru coronavirus.

Vezi si:

7 reguli simple de igiena care va vor mentine sanatosi pe perioada crizei coronavirus

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole