6.4 C
București
luni, martie 25, 2024

Spondiloza cervicala. Remedii naturiste care amelioreaza simptomele acestei afectiuni

Spondiloza cervicala este o boala artrozica localizata la nivelul coloanei vertebrale, ce afecteaza articulatiile mici si pe cele dintre vertebre si coaste. Aceasta afectiunea este insotita de dureri si conduce, in timp, la reducerea mobilitatii.

Din grupul afectiunilor reumatice, spondiloza cervi­cala are frecventa cea mai mare, cauzele ei putand fi genetice, dar si din cauza unor pozitiilor incorecte ale coloanei cervicale sau a microtraumatismelor locale.

Spondiloza cervicala este localizata in zona cefei, iar durerea este data de contractiile musculare, care determina tulburari sau reduceri ale functiei coloanei vertebrale. Netratata la timp, boala evolueaza, durerea de spate apare si in stare de repaus, iar vremea rece poate accentua simptomele. In timp, din cauza acestei afectiuni pot aparea dureri de cap, ameteli sau tulburari de vedere.
Aceste simptome apar din cauza ca artera care iriga partea posterioara a creierului are traiectul prin coloana cervicala. Artera poate fi comprimata din cauza procesului de degenerare a coloanei si atunci nu mai ajunge suficient sange pentru a oxigena creierul, iar ca urmare, apar ametelile, vajaiala in ureche, caderile din picioare.

Iata mai jos ce trebuie facut in caz de spondiloza cervicala:

In primul rand, trebuie sa stii ca tratamentul este de lunga durata si inseamna in primul rand efectuarea constanta a gimnasticii medicale. Gimnastica trebuie executata zilnic, aproximativ 15 minute, cu miscari de flexie, extensie, indoiri, rasuciri si rotari ale capului si gatului, in ritm lent. De asemenea, trebuie sa se corecteze si pozitia incorecta a coloanei. Persoanele cu spondiloza cervicala trebuie sa se odihneasca fara a sprijini capul pe perne inalte, ci folosind doar un sul introdus sub ceafa.

Masajul este si el foarte indicat in aceasta afectiune. Se executa un masaj usor, cu buricele degetelor, la nivelul cefei si chiar pe omoplati si umeri. Se incearca astfel marirea mobilitatii la nivelul cervical si activarea circulatiei locale.

Iata mai jos cateva remedii naturiste care amelioreaza simptomele spondilozei cervicale:

  • Se prepara o crema naturista din: 1 lingurita de praf de turmeric, 1 lingurita de praf de ghimbir, 100 de ml de ulei, 1 lingurita de otet de mere si 1 lingurita de boia de ardei iute. Se amesteca bine toate aceste ingrediente, iar seara, inainte de culcare, se aplica aceasta crema pe zona dureroasa, prin miscari usoare pentru ca ingredientele sa patrunda bine in piele. Nu uita ca pentru a scapa definitiv de durere este nevoie de multa rabdare si de gimnastica zilnica;
    Fa acest tratament timp de 30 de zile si scapa complet de aceasta afectiune;
  • Se consuma zilnic cate 3 cani cu ceai de coada calului in amestec cu ceai de urzica si cate o lingura de bitter suedez;
  • Se face o infuzie din flori de coada soricelului (1 lingura la o cana de apa) si se beau cate 3 cani pe zi, cu inghitituri rare;
  • Se face o crema naturista, contra durerilor, din 200 g frunze macinate de dafin si 200 g de osanza de porc. Acestea se pun la macerat in apa rece, timp de 24 de ore. Se strecoara si se adauga osanza. Se pun la fiert in baie de apa, timp de 4 ore. Se strecoara si se amesteca bine pana ajunge la consistenta unei creme, apoi se pastreaza la rece. Seara, inainte de culcare, se face un masaj usor cu aceasta crema naturista;
  • Seara, inainte de culcare, se pun pe zonele dureroase comprese cu frunze de varza zdrobite, in 2-3 straturi si se tin de seara pana dimineata. De asemenea, se pot pune si comprese cu bitter suedez;
  • Se pun cataplasme cu argila, cu infuzie de tataneasa, cu faina de mustar si de seminte de in. Aceste cataplasme atenueaza durerile si reduc procesele inflamatorii;
  • Se fac frectii cu ulei de arnica si ulei de ienupar. Uleiul de arnica si ienupar se prepara dintr-o mana de flori tocate, puse intr-un borcan cu 200 ml ulei vegetal. Se lasa la soare 3 saptamani si apoi se filtreaza.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole