19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Spirulina, un ajutor de nadejde la inceput de primavara

Suplimentele alimentare pot compensa o dieta saraca in vitamine si minerale, dar si lipsa acestora din alte motive din corp. Pentru ca primele legume si verzituri nu au aparut, iar medicamentele nu prea dau randament, specialistii ne indeamna sa ne punem nadejdea in spirulina, un adevarat intaritor pentru corpul nostru.

Spirulina e un supliment alimentar ce poate fi introdus in dieta zilnica. Spirulina e o alga de culoare verde-albastra, culoare data de cei doi pigmenti din structura sa celulara: clorofila si ficocianina. Aceasta alga se dez­volta in lacurile situate in apropie­rea vulcanilor si este foarte bogata in proteine si acizi aminati esen­tiali, fier, cloro­fila si vita­mine din grupa B. Fiind o alga de apa dulce, aceasta nu contine iod si nu pune probleme tiroi­dei.

Spirulina ajuta la echilibrarea sistemului imunitar. Numeroase studii arata ca spirulina creste producerea de anticorpi si alte celule care ajuta la imbunatatirea imunitatii si combaterea infectiilor si bolilor cronice. Aceasta combate eficient virozele respiratorii – principiile active din aceasta alga impiedica replicarea virusilor si stimuleaza sistemul imunitar sa lupte cu infectia. De asemenea, spirulina este utila si la reducerea stresului oxidativ, detoxifierea si refacerea organismului, reducerea manifestarilor in reactii alergice, reducerea senzatiei de foame, echilibrarea pH-ului in organism, combate anemia si protejeaza ficatul. Vezi si: 5 intrebari si raspunsuri despre consumul de spirulina

Spirulina se gaseste in magazinele naturiste/plafare, sub forma de comprimate si pulbere. Doza minima este de 1 gram pe zi, dar poate fi administrata si in cantitate mai mare, important este ca dozele sa fie luate in mod progresiv. Pentru inceput, se incepe cu 1 gram pe zi, timp de 3-4 zile, apoi 2 grame, apoi 3, apoi câte 4, iar in caz de oboseala pu­ternica, doza recomandata este de 3-6 grame pe zi.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole