13.3 C
București
joi, martie 28, 2024

Spasmofilia. Care sunt cauzele aparitiei si cum o putem trata

Spasmofilia nu este o boala, ci un simptom. Specialistii caracterizeaza spasmofilia ca o forma de depresie (oboseala matinala, o stare anxioasa, senzatii de furnicaturi, insomnii, uneori ameteli), dar si o hipersensibilitate neuromusculara ce poate ajunge pana la crize de tetanie.

O lipsa de calciu si de magneziu, precum si o proasta igiena a vietii si o alimentatie defectuoasa sunt de cele mai multe ori raspunzatoare de aceasta afectiune. Spasmofilia are de multe ori un caracter familial si este ereditara. Ea afecteaza mai ales populatia feminina si apare de timpuriu, declara dr. Jean-Claude Houdret, un reputat fitoterapeut.

Tratamentul pentru spasmofilie

In cazul in care spasmofilia apare din cauza lipsei de calciu, medicul va recomanda un tratament pe baza de gluconolactat de calciu si magneziu. Daca apare din cauza unei dereglari neurologice, psihologul este cel care va decide tratamentul.

In cazul unor crize repetate, se recomanda sa consultati doctorul, pentru a va prescrie un tratament de fond. Trebuie sa stii ca netratata, spasmofilia poate duce la tulburari psihice grave sau la deficiente de nutrienti care pot afecta muschii, inima, aparatul digestiv sau oasele.

Iata si cateva remedii naturiste pe care le puteti aplica in functie de simptome:

Tratamentul pentru spasmofilie – in caz de angoasa

-Infuzie de paducel (50 g flori), catusa (40 g flori), trifoi (40 g flori), pasiflora (30 g flori) si tei (20 g flori si bractee). Puneti 20 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti cate o cana de ceai, de 3 ori pe zi, dupa mese.

-Tinctura de lavanda. Turnati 20 de picaturi intr-un pahar cu apa si beti la pranz si seara, in timpul meselor.

-Ulei esential de busuioc (2 picaturi), ulei esential de maghiran  (3 picaturi). Luati aceste uleiuri esentiale, dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, un pahar cu apa sau o cana de ceai, pana la ameliorare. Vezi si: Rhodiola, o planta excelenta anti-stres si pentru starile depresive

Tratamentul pentru spasmofilie – in caz de crampe musculare

-Masaje cu ulei esential de eucalipt (8 picaturi), ulei esential de rozmarin (8 picaturi) si ulei esential de maghiran (8 picaturi). Diluati-le in 2 linguri de ulei de migdale dulci. Masati muschiul dureros cu acest preparat, pana la disparitia crampei. De asemenea, se recomanda si o completare cu magneziu, dimineata, pe stomacul gol.

Tratamentul pentru spasmofilie – in caz de nervozitate

-Infuzie de musetel (20 g frunze si flori), trifoi (80 g flori) mac (30 g flori) si rozmarin (20 g flori). Puneti 20 g din acest amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare, relateaza dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.

-Gelule (capsule gelatinoase) de morvov sau pasiflora. Luati 2 gelule, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare.

-Ulei esential de musetel (3 picaturi), ulei esential de salvie. Luati dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pe durata convalescentei.

Tratamentul pentru spasmofilie – in caz de tetanie

-Infuzie de paducel (50 g planta), catusa (40 g flori), trifoi (40 g flori), pasiflora (30 g flori) si tei (20 g flori si bractee). Puneti 20 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti cate o cana de ceai, de 3 ori pe zi, dupa mese.

-Tinctura de lavanda. Luati 20 de picaturi amestecate intr-un pahar cu apa, de 2 ori pe zi, in timpul meselor.

-Ulei esential de busuioc (2 picaturi), ulei esential de maghiran (3 picaturi). Luati aceste uleiuri esentiale, dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, un pahar cu apa sau o cana de ceai, pana la ameliorare.

-Masaje cu ulei esential de musetel (3 picaturi), ulei esential de lavanda (3 picaturi), ulei esential de maghiran (3 picaturi) si ulei esential de ylang-ylang (5 picaturi). Amestecati-le cu 2 linguri de ulei de migdale dulci. Apoi, masati-va bland, de 2 ori pe zi, toracele, umerii si tot spatele.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole