Solutii pentru izolarea geamurilor. Trucuri ca sa tii frigul si curentul la distanta

Frigul poate patrunde in orice casa pe timpul iernii, mai ales in perioadele de ger. Daca frigul si curentul intra rapid in casa, aveti nevoie de cateva solutii pentru izolarea geamurilor, astfel incat vantul sa nu mai bata prin perdele. Iata cateva trucuri de a tine curantul la distanta.

Solutii pentru izolarea geamurilor – benzi de fixare pe tocuri sau canturi

Buretii adezivi din spuma poliuretanica sunt cei mai cunoscuti  izolatori ai geamurilor pe timp de iarna, insa si buretii de cauciuc, pasla sau plastic pot fi utili. Se curata suprafetele foarte bine, acelea unde urmeaza sa fie fixati buretii. Se scot geamurile, se pun benzile, apoi se monteaza la loc. Frigul si curentul nu vor mai patrunde in casa toata perioada anotimpului rece.

O alta varianta poate fi folia reflectanta de radiatii termice. Aceasta trebuie montata pe peretele exterior, exact in dreptul caloriferului de sub geam, mai ales acolo unde exista fisuri in perete care permit caldurii sa iasa afara. Cu aceasta folie castigati cateva grade in plus inauntru, caci caldura se ma duce mereu in interior. Fixarea acestei folii se face rapid, cu ajutorul siliconului.

Pentru cine doreste sa faca o investitie de mai multi ani, o alta varianta buna, mai ales acolo unde nu exista termoizolatie, sunt rulourile exterioare. Pe langa faptul ca se castiga mai multe grade inauntru, puteti sa controlati mai usor gradul de luminozitate in casa. Se gasesc rulouri din PVC, din lemn sau din aluminiu, izoleaza atat termic, cat si fonic si rezista in timp, in functie de materialul ales, pana la 15 ani.

Solutii pentru izolarea geamurilor – izopren, o solutie ieftina

Cei care doresc sa treaca de iarna cat mai ieftin, cu mai multa caldura in casa, au la indemana solutii simple. Un izopren mai vechi, nefolosit si aruncat prin debara este o idee excelenta. Se poate pune exact ca benzile adezive sau pur si simplu rulat si fixat intre geamuri.

Acolo unde exista imperfectiuni intre tocuri si canturi, cea mai buna varianta este garnitura din silicon. Se face rapid cu ajutorul unui pistol cu silicon, se umplu gaurile sau fisurile, se poate aranja manual cat inca este proaspat, apoi se lasa sa se usuce. Ieftin, rapid si foarte eficient.

Vechile paturi si burlane din materiale groase de pus intre geamuri isi pot face treaba cu succes, mai ales in cazul geamurilor din lemn. Pot fi confectionate din bucati de lana care nu mai folosesc sau paturi si alte materiale groase. Se pun intre geamuri si chiar la usa de la intrare pentru a evita curentul care se formeaza.

Izolarea casei cu materiale naturale. Cat costa si cat de eficiente sunt

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...