Solutie inedita pentru respectarea distantarii sociale, gasita de o cafenea din Germania

solutie-inedita-de-distantare-sociala-la-o-cafenea-din-Germania

Tarile europene incep din nou sa prinda viata incet incet. Una dintre ele este Germania, unde restrictiile anterioare aplicate de masurile de carantina la nivel de stat sunt relaxate. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece Germania a fost considerata una dintre tarile care au reactionat extrem de bine la pandemie.

Germania relaxeaza masurile de carantina dupa ce a fost printre cele mai bine organizate tari in timpul pandemiei

La 14 mai 2020, 174.948 de cazuri au fost raportate cu 7.928 de decese si aproximativ 150.300 de recuperari in tara. La 6 mai, cancelarul Angela Merkel a spus ca obiectivul de incetinire a virusului a fost atins si ca prima faza a pandemiei s-a incheiat, in timp ce a cerut tuturor sa ramana precauti pentru a nu provoca un al doilea val.

La aceeasi data, guvernul federal a anuntat ridicarea mai multor restrictii, ceea ce a dat posibilitatea restaurantelor sa inceapa sa lucreze din nou, insa cu anumite restrictii. O cafenea din Schwerin, numita „Café Rothe Schwerin”, si-a reluat recent activitatea servind toti clientii afara.

De asemenea, s-a asigurat ca spatiul intre mese este de 1,5 m pentru a se putea pastra o distanta intre clienti, ceea ce ar trebui sa faca fiecare restaurant. Cu toate acestea, proprietarul „Café Rothe Schwerin”, Jacqueline Rothe, a vrut sa aduca o masura suplimentara si a venit cu o idee ingenioasa pentru a se asigura ca toti cleintii pastreaza distanta – taitei de piscina!

Chiar daca suna incredibil, este adevarat! Cafeneaua foloseste taitei de piscina atasati pe palariile clientilor pentru a-i ajuta cu distantarea sociala! Cu toate acestea, cei de la cafenea au lamurit curiosii ca aceasta masura este un eveniment unic, doar pentru redeschiderea cafenelei si oaspetii nu vor purta palariile in mod regulat.

Masuri de distantare sociala ingenioase in intreaga lume

Masuri ingenioase de pastrare a distantei, chiar in timpul pandemiei, au fost luate de numeroase tari, in lupta de a convinge oamenii sa stea cat mai mult in case.

In Panama, tara din America Centrala, care a avut aproape 1000 de cazuri confirmate, a anuntat masuri stricte de carantina care separa persoanele in functie de gen, in efortul de a opri raspandirea coronavirusului. Astfel, barbatii si femeile puteau parasi casele doar doua ore la un moment dat si in zile diferite.

In unele orase columbiene, persoanele puteau iesi afara in functie de ultimul numar al codului numeric personal. De exemplu, persoanele din Barrancabermeja cu un numar de identificare care se termina cu 0, 7 sau 4 aveau voie sa paraseasca casa luni, in timp ce cei cu un numar de identificare care se termina cu 1, 8 sau 5 puteau iesi afara martea.

Un preot din Maryland, SUA, a oferit confesiuni si binecuvantari fara contact pe toata perioada pandemiei, intr-un mod interesant. Acesta s-a pus pe banca din fata bisericii si a marcat distanta de 1,5 metri intre banca si masini. Stand pe banca, oricine dorea sa vorbeasca cu un preot, a putut opri masina si s-a putut confesa la distanta.

In întreaga lume, oamenii au conceput diverse modalitati de a respecta protocolul de distantare sociala folosind semne de creta, benzi, autocolante pe podea, semne, mobilier si alte mijloace.

Wayne Hunt, un designer renumit „wayfinding” a carui companie este Hunt Design, a dezvoltat sisteme de semnalizare a autostrazilor in SUA. Specialistii de design rutier sau graficienii de mediu lucreaza cu arhitecti, urbanisti si companii pentru a crea o infrastructura directionala eficienta.

Distantare sociala cu ajutorul semnelor graffiti cu creta intr-o piata din india

Dar aceste markere grafice sunt eficiente doar in anumite medii precum cozile sau salile de asteptare, avertizeaza Hunt. „Nu exista o solutie de semnalizare grafica sau de mediu pentru spatiul nestructurat in care oamenii se deplaseaza in mod aleatoriu”, cum ar fi in parcuri sau locuri de joaca, explica el, scrie qz.com.

Patratele pentru clienti intr-o cafenea din Venezia
Semne cu Covid-19 in Venezia
Cercuri cu creta de distantare sociala in Kenya
Patratele de creta pentru distantare sociala in Nairobi

Surse poza: boredpanda.com, qz.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...