Sisteme de acoperisuri pentru casa ta

Constructia unei case poate da mari batai de cap, deoarece este nevoie de timp pentru informare cu privire la alegerea materialelor, designului, tinandu-se cont in acelasi timp de cat de spatioasa si practica sa fie. Acoperisul casei este esential si aveti nevoie de o informare cat mai realista, dar si de sfaturile unui specialist. Noi va prezentam azi cateva sisteme de acoperisuri.

Sfaturi alegere acoperis

  • Acoperisul se alege cel mai eficient cand constructia casei este inca in faza de proiect.
  • In functie de fundatie si stalpi, se va opta pentru un sistem acoperisuri potrivit.
  • Cea mai buna alegere este cea in care raportul calitate-pret este cel mai bun.
  • Cel mai ieftin nu este cel mai bun, precum nici cel mai scump nu este neaparat ceea ce aveti nevoie.
  • Recomandarile, dar si un portofoliu relevant pentru lucrarea acoperisului casei sunt si ele binevenite.
  • In plus, este necesar sa cereti detalii despre calitatea materialelor, garantia lor, pretul lor, dar si al montajului.

Sisteme acoperisuri

Tigla ceramica. Are o durata de viata estimata intre 80-100 ani. Greutatea este de 40 kg pe mp, are o garantie de 30 de ani, izolarea termica si fonica sunt de nota 10, precum si estetica. Totusi, este dificil de montat.

tigla ceramica

Tigla beton. Are o durata de viata la fel cu tigla ceramica. Are o greutate de 46 de kg pe mp, o garantie de 40 de ani, nota 9 in ceea ce priveste estetica, iar izolarea termica si fonica este de nota 10. Se monteaza cu dificultate ridicata. La acest link poti gasi materiale pentru hidroizolatii

tigla beton

Tigla metalica panouri mici. Din punct de vedere estetic are nota 10, cu o durata de viata intre 80-100 de ani, Greutatea este de 7 kg pe mp, avand o garantie de 40 de ani. Izolarea fonica este de nota 9, iar cea termica de nota 8. Montajul are o dificultate medie.

Tigla metalica panouri mari. Are o durata de viata de 40-50 de ani. Din punct de vedere estetic are nota 8, iar garantia este de 15 ani. Greutatea este de 5 kg pe mp si este usor de montat. Izolarea fonica are nota 7, iar cea termica nota 8.

tigla-metalica

Tabla plana dublu faltuita. Are o durata de viata de 40-50 de ani. Estetic vorbind are nota 10 si o garantie de 15 ani. Este dificil de montat, iar izolatia termica si fonica sunt de nota 7.

tabla plana

Sindrila bituminoasa. Are o durata de viata de 30-40 de ani si o garantie de 15 ani. Cantareste 9 kg pe mp, avand nota 8 la estetica. Izolarea fonica este de nota 10, iar cea termica de nota 7. Montajul este usor.

sindrila

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...