2.8 C
București
joi, decembrie 12, 2024

Sirop pentru tuse. 3 retete simple mostenite din strabuni

In aceasta perioada, tot mai multa lume are probleme de sanatate. Daca va confruntati cu o tuse care nu va mai da pace si v-ati saturat sa luati atatea medicamente, noi va recomandam sa incercati una dintre retetele noastre de sirop pentru tuse. 

Aceste retete au la baza mierea de albine. Mierea este un remediu foarte bun pentru calmarea tusei, cu proprietati antimicrobiene si care ajuta in lupta infectiilor aparatului respirator.

Iata mai jos cele 3 retete cu siropuri pentru tuse pe care le poti prepara singur acasa:

Reteta 1 – Sirop pentru tuse cu ceapa si miere

Ai nevoie de o ceapa mai mare sau doua potrivite si 100 g miere.

Ceapa se coace in spuza sau intr-o tavita smaltuita pusa intr-un cuptor, pana ce s-a inmuiat bine. Se curata de foile externe, se zdrobeste miezul si se pune intr-un pahar curat. Dupa ce s-a racorit se adauga mierea, se omogenizeaza bine si la nevoie se subtiaza cu putina apa.

Se mai poote prepara fierband 200 g ceapa, curatata, spalata, taiata marunt, intr-un vas cu 400 ml apa. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc domol pana scade la jumatate. Se strecoara si se adauga mierea, dupa ce s-a racit fiertura.

Vezi si: 2 retete cu amestecuri de ceai eficiente in tratarea tusei

Administrare: se da la copii, dupa varsta, 1 pana la 6 lingurite pe zi, pana cand cedeaza tusea, apoi dozele se scad treptat. Adultii iau in acelasi fel 3 pana la 6 linguri pe zi.

Actiuni terapeutice: calmant, emolient si bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei cailor respiratorii.

Indicatii: mai ales tusea din bronsita cronica sau tusea spastica de orice alta natura.

Preparatul poate fi pastrat la frigider timp de o saptamana sau la temperatura camerei 2-3 zile. Se pastreaza in vase de sticla sau ceramica smaltuita, inchise ermetic, la adapost de caldura, lumina si umiditate. Inaintea administrarii se incalzeste la temperatura corpului numia cantitatea administrata.

Nu se da la bolnavii de diabet, ulcer gastric sau duodenal, gastrita.

Reteta 2 – Sirop de lamaie cu miere

Ai nevoie de: 1 lamaie potrivita, 2 linguri glicerina si 1 pahar cu miere.

Lamaia trebuie spalata bine, se fierbe cu coaja cu tot, la foc mic, timp de 10 minute, in 100 ml apa. Se lasa sa se raceasca, se stoarce si se strecoara printr-un tifon. La lichidul obtinut se adauga glicerina si mierea. Se amesteca pana la omogenizare si se pastreaza la frigider.

Administrare: se da la copii, dupa varsta, 1 pana la 6 lingurite pe zi, pana cand cedeaza tusea, apoi dozele se scad treptat. Adultii iau in acelasi fel 3 pana la 6 linguri pe zi.

Actiuni terapeutice: calmant, emolient si bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei cailor respiratorii.

Indicatii: mai ales tusea din bronsita cronica sau tusea spastica de orice alta natura.

Vezi si: Cum se stranuta si tuseste corect

Preparatul poate fi pastrat la frigider timp de o saptamana sau la temperatura camerei 2-3 zile. Se pastreaza in vase de sticla sau ceramica smaltuita, inchise ermetic, la adapost de caldura, lumina si umiditate. Inaintea administrarii se incalzeste la temperatura corpului numia cantitatea administrata.

Atentie! Nu se da la bolnavii care sufera de diabet zaharat.

Reteta 3 – Sirop de patlagina cu miere

Ai nevoie de 200 g frunze de patlagina proaspete, 400 ml apa si 100 g miere.

Patlagina se fierbe intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 30 de minute. Se lasa sa se racoreasca, se stoarce si zeama se strecoara printr-o panza deasa intr-un vas; dupa ce s-a racit, se adauga mierea.

Adiministrare: se ia 1 pana la 6 lingurite pentru copii, dupa varsta sau 3 pana la 6 linguri pentru adulti, timp de 3 pana la 7 zile. Se poate repeta dupa alte 3 pana la 7 zile pauza, daca medicul nu prescrie altfel.

Actiuni terapeutice: calmant, emolient si bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei cailor respiratorii.

Indicatii: medicina populara il considera ca pe un remediu faimos in majoritatea bolilor infectioase, respiratorii si chiar in tuberculoza pulmonara.

Preparatul poate fi pastrat la frigider timp de o saptamana sau la temperatura camerei 2-3 zile. Se pastreaza in vase de sticla sau ceramica smaltuita, inchise ermetic, la adapost de caldura, lumina si umiditate. Inaintea administrarii se incalzeste la temperatura corpului numia cantitatea administrata.

Atentie! Nu se da la bolnavii care sufera de diabet zaharat.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole