15.3 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Sfaturile bunicii pentru obrazul subtire. O altfel de ingrijire a tenului

Bunicile au folosit dintotdeauna produse pentru infrumusetarea tenului. Astfel, ingrediente precum faina de porumb, zaharul, ceaiul de musetele, castravetii sau taratele de grau si ovaz sunt doar cateva, de altfel, la fel de utile pana in zilele noastre. Iata sfaturi ale bunicii pentru obrazul subtire.

Sfaturile bunicii pentru obrazul subtire – castravetele, un ingredient de baza al bunicilor

Masca cu castravete iti reda stralucirea tenului. Se face o masca dintr-un castravete, 2 rosii si 1 lamaie. Acestea se curata si se pun intr-un blender. La final, pasta obtinuta se aplica pe fata si se lasa pana se usuca. Acest tratament se poate repeta de 3 ori pe saptamana. De asemenea, masca este eficienta si pentru pielea cu cicatrici sau pete. Se poate freca fata simplu cu o rosie sau un castravete taiate in doua.

Poti face o crema antirid cu ajutorul castravetilor. Ai nevoie de jumatate de castravete, 1 albus de ou, 2 linguri de maioneza, 1 lingurita cu ulei de masline. Castravetele se marunteste bine intr-un blender si apoi se amesteca cu restul de ingrediente. Se aplica masca dimineata si seara si se clateste cu apa calduta.

Masca cu castravete este utila pentru combaterea tenului uscat. Se face o masca din 2 linguri suc de castravete, 1 lingurita ulei de masline, 1 galbenus de ou si 1 lingurita miere lichida. Toate acestea amesteca bine si apoi se se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze 15 minute.

Alt sfat cu castraveti. Foloseste ca astringent o felie de castravete, o bucatica de miez de dovleac sau un decoct, fiert 2 minute, de frunze de patrunjel. O data pe saptamana, aplica pe fata o masca de regenerare: o lingurita de branza de vaci, jumatate lingura de ulei de masline si 10 picaturi de lamaie. Las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa calduta.

Sfaturile bunicii pentru obrazul subtire – flori de musetele, zer sau tarate de grau

Florile de musetel erau adunate cu mare grija de buncii, caci isi ingrijeau tenul si parul cu aceste flori excelente. La fel si oul, daca galbenusul era folosit pentru ingrijirea parului, albusul se punea in preparate pentru ten.

Masca cu musetel

  • 10 g flori de musetel
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lapte

Se maruntesc bine florile de musetel si apoi se amesteca cu celelalte ingrediente. Se aplica pe ten si se lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute, dupa care se clateste cu ceai de musetel sau apa calduta.

Masca ten uscat. Ai nevoie de: un albus si zeama de la o lamaie. Se formeaza o pasta si se tine pe fata timp de 20 de minute, dupa care se indeparteaza prin spalare cu apa rece. Se aplica apoi o crema emolienta.

Un alt sfat este ca o data pe saptamana sa-ti cureti tenul cu tarate de grau, inmuiate in infuzie de musetel. Se formeaza o pasta cu care se freaca bine pielea, apoi se clateste cu apa rece. Tenul isi recapata luminozitatea.

Amestec cu faina de porumb. Malaiul era folosit pe post de scrub, iar in combinatie cu mierea si albusul de ou, aceasta avea menirea de a curata tenul foarte bine, a preveni aparitia cosurilor si a lasa tenul luminos.

Masca ten gras

  • 3 linguri faina de porumb
  • 1 lingura de zer
  • 1 lingura de miere
  • ½ lingurita salvie uscata
  • ½ lingurita tei
  • Cateva picaturi de suc de lamaie

Se toarna jumatate de apa fiarta peste florile de tei uscate si salvia uscata, se lasa la infuzat 10 minute. Se strecoara si se lasa la racit complet. Faina de porumb se amesteca bine cu zerul si mierea si se obtine o pasta cremoasa. Se adauga o lingurita din infuzia salvie-tei, un strop de suc de lamaie si se aplica pe fata. Aceasta masca este astringenta si curata pielea, eliminand excesul de ulei. Pielea obosita isi recapata stralucirea, deoarece principiile active patrund adanc in epiderma si strang porii. Teiul si sucul de lamaie deschid culoarea tenului, facandu-l mai luminos.

Sfaturile bunicii. Cele mai bune remedii naturiste pentru ingrijirea parului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole