Sfaturi de la specialisti: De ce nu trebuie fortat copilul sa manance cand ii este rau

Inca din copilarie, parintii ne spuneau sa mancam atunci cand eram bolnavi, pentru a avea mai multa putere. Totusi, specialistii neaga acest lucru, fiind de parere ca organismul nostru are nevoie sa se concentreze pe vindecare, nu pe digestie.

Avem un organism foarte inteligent, care stie exact ce are de facut pentru a ne fi bine. Atunci cand suntem bolnavi, el isi duce toata energia catre vindecare, iar noi trebuie doar sa ii dam voie.

Alimentatia copilului bolnav: hidratare, in loc de mancare

Daca incerci sa indopi copilul cu mancare, nu faci altceva decat sa ii consumi energie de la aparare, de la imunitate, de la refacere, de la eliminarea a ceea ce nu ii face bine, pe digestie. Pentru ca digestia este primordiala: corpul cand a primit ceva de mancare stie ca atunci trebuie sa digere. Totodata, este normal sa nu lasi copilul sa faca foamea, dar daca acesta nu doreste sa manance, nu trebuie fortat.

Cu ce este recomandat sa hranesti copilul cand ii este rau

Specialistii recomanda alimentele usoare, care se digera mai repede si care nu au nevoie de multa energie, ramanand suficienta energie pe imunitate. De exemplu, supa, ceaiul, compotul etc., sunt indicate, deoarece ajuta la hidratarea atunci cand copilul are febra.

Ce ii dai copilului sa ii revina pofta de mancare

Atunci cand copilul doreste un aliment solid, specialistii recomanda cartoful copt in coaja cu putin ulei de masline sau cateva paste facute simplu sau un orez facut la aburi, orez integral, nu orez alb.

De ce este gresita credinta populara ca trebuie sa mananci ca sa ai putere sa lupti

Hrana ofera energie, dar pentru a ajunge la acest pas, ceea ce mancam trebuie sa se transforme in particule micute, in molecule, si prin sange sa ajunga la celule. Asta inseamna ca trebuie mai intai sa se digere. Digestia cere foarte multa energie, mai ales daca nu mestecam corect. Totusi, in cazul in care trece prea mult timp si copilul tot nu cere mancare, consultati un medic.

Sursa: digi24.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...