20.3 C
București
sâmbătă, aprilie 6, 2024

Semintele de fenicul, remediul bland impotriva balonarii, contipatiei si indigestiei

Feniculul este o planta aromata care apartine familiei patrunjelului. Se foloseste pe post de condiment si are, de asemenea, un gust dulce care este similar cu anasonul. Se spune ca soldatii romani obisnuiau sa mestece semintele de fenicul pentru putere. Este folosit atat pentru condimentarea bauturilor si preparatelor vegetale, cat si ca ajutor digestiv si racoritor dupa masa.

Semintele de fenicul vindeca constipatia, indigestia si balonarea

Constipatie

Semintele de fenicul, in principal sub forma de pulbere, pot actiona ca un laxativ. Pulberea ajuta la curatarea intestinelor, in timp ce efectul sau stimulator ajuta la mentinerea miscarii peristaltice adecvate a intestinelor, contribuind astfel la promovarea excretiei corecte prin stimularea sucurilor gastrice si a productiei de bila. Feniculul se gaseste, de asemenea, in mod obisnuit in medicamentele care trateaza durerile abdominale, diareea, sindromul intestinului iritabil (IBS) si alte probleme intestinale.

Ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Cercetarile publicate in Journal of Food Science au constatat ca mestecarea semintelor de fenicul a contribuit la cresterea continutului de nitriti din saliva, facandu-l o modalitate naturala minunata de a controla nivelul tensiunii arteriale. In afara de aceasta, semintele de fenicul sunt, de asemenea, o sursa foarte bogata de potasiu si, deoarece potasiul este o componenta esentiala a celulelor si fluidelor corporale, va ajuta sa va controlati ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

Bun pentru constipatie, indigestie, IBS si balonare

Ceaiul preparat din seminte de fenicul este considerat foarte util pentru a ajuta la indigestie, balonare si constipatie din cauza uleiurilor gasite in aceste seminte. Semintele de fenicul contin estragol, fenchona si anetol, care contribuie la proprietatile antispastice si antiinflamatoare ale plantei. Pentru cei cu IBS, uleiurile volatile gasite in semintele de fenicul pot ajuta la initierea digestiei prin incurajarea productiei de enzime gastrice. Pentru multitudinea de beneficii gastrointestinale, ceaiul de fenicul va ajuta cu siguranta tractul digestiv sa fie sanatos si fericit.

Marire a sanilor

Flavonoidele prezente in semintele de fenicul ajuta la cresterea cantitatii de estrogen actionand astfel ca stimulent si tonic. Semintele de fenicul contribuie la cresterea dimensiunii sanilor, deoarece cresc formarea de celule si tesuturi noi in san.

Ajuta la prevenirea cancerului

Feniculul a fost folosit de secole in medicina chineza pentru a face fata afectiunilor inflamatorii, cum ar fi muscaturile de insecte sau durerile in gat. Feniculul contine ulei numit anetol, care s-a dovedit in anumite cercetari ca este un remediu natural pentru cancer, ajutand la reducerea cresterii celulelor cancerului de san. Se presupune ca anetolul reduce inflamatia care poate duce la dezvoltarea cancerului, desi sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina modul in care poate fi utilizat exact.

Imbunatateste colicile

Colicile sugarilor pot avea un impact major asupra noilor parinti. Majoritatea parintilor de sugari ar incerca, probabil, aproape orice, pentru a-si linisti copilul din plans.

Diciclomina clorhidrat este un medicament utilizat pentru colici, care prezinta unele efecte secundare grave si poate sa nu fie eficient. Cercetatorii au descoperit ca uleiul de seminte de fenicul este eficient pentru a reduce durerea si pentru a creste motilitatea intestinului subtire, facandu-l un remediu natural excelent pentru colici. Prin urmare, includerea semintelor de fenicul este, de asemenea, una dintre cele mai bune optiuni pentru a vindeca aceasta problema. Cea mai sigura metoda de utilizare a acestuia pentru tratarea colicilor sugarilor este ca o mama care alapteaza sa bea ceai de fenicul.

Potasiul, care se gaseste in niveluri ridicate in bulbii si semintele de fenicul, este un electrolit si ajuta la facilitarea conducerii electrice crescute in tot corpul. Aceasta include conexiunile din creier, care este un tablou autentic de curenti electrici. Potasiul ajuta la cresterea functiei creierului si a abilitatilor cognitive prin aceasta calitate. De asemenea, feniculul este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca mai mult oxigen ajunge in creier si activitatea neuronala poate functiona la o functionalitate optima.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si: Utilizari mai putin stiute ale feniculului

Ulei de anason si fenicul, un bun remediu extern contra gazelor intestinale

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole