Samburele de avocado, excelent impotriva dereglarilor tiroidei si cancerului

sambure-avocado

Avocado este un fruct foarte sanatos, dar si mai sanatos este samburele acestuia. Multa lume nu stie ce se poate face cu el si il arunca. Iata de ce sa nu mai arunci samburii de avocado.

Samburii regleaza colesterolul din sange

Antioxidantii sunt mult mai concentrati in samburi. Nutritionistii spun ca mai mult de 70% dintre antioxidantii din avocado sunt continuti in sambure. Avocado este bogat in grasimi monosaturate, iar samburele in aminoacizi. Acestea previn infarctele si accidentele vasculare cerebrale.

Astfel, nutrientii din samburele de avocado pot regla nivelul de colesterol si ajuta in durerile inflamatorii. In plus, samburii ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Samburele de avocado, remediu pentru cancer

Unele studii au aratat ca in samburele de avocado se poate afla un remediu excelent pentru cancer. Nutrientii din extractele de sambure de avocado previn dezvoltarea celulelor leucemice mieloide acute, dupa cum arata un studiu publicat in revista Cancer Research.

Samburii de avocado sunt buni si pentru curele de slabire, orice fel de umflaturi, dureri de articulatii si dereglari ale glandei tiroide.

Alte beneficii ale samburelui de avocado:

  • previn crizele de epilepsie
  • trateaza dereglarile tiroidei
  • stimuleaza productia de colagen
  • trateaza petele
  • relaxeaza muschii cand este aplicat ca pasta pe zonele dureroase
  • inhiba dezvoltarea tumorilor

Samburii se folosesc pentru energizare si intarirea sistemului imunitar. Iata un filmulet care arata cum se mananca samburii de avocado.