16 C
București
vineri, septembrie 20, 2024

Riscul de dementa creste la persoanele de varsta mijlocie care sunt subponderali, si-au pierdut sotul/sotia sau se confrunta cu insomnia

Dementa este o boala care afecteaza in special persoanele in varsta, dar noile cercetari arata ca persoanele de varsta mijlocie prezinta riscuri ridicate pentru dezvoltarea acestei afectiuni.

Persoanele care sunt vaduve, care se lupta sa doarma si au o greutate mai mica la varstele cuprinse intre 50 si 60 de ani au un risc mult mai mare de a dezvolta boala.

Studiul efectuat de Boston University School of Medicine arunca o noua perspectiva asupra factorilor care afecteaza riscul si modul in care acestea interactioneaza unul cu celalalt.

Cercetatorii spun ca ne aduce mai aproape ca niciodata la intelegerea modalitatilor de prevenire a bolii.

Riscul de dementa creste la persoanele de varsta mijlocie care sunt subponderali, si-au pierdut sotul/sotia sau se confrunta cu insomnia – un studiu important pentru prevenirea acestei afectiuni

Acest studiu este primul pas in aplicarea abordarilor de invatare pentru a identifica noi combinatii de factori care sunt legati de risc crescut de dementa mai tarziu in viata, a spus autorul studiului Dr Rhoda Au, profesor de anatomie si neurobiologie la universitate.

Prin concentrarea asupra factorilor de risc modificabili, speram sa identificam factorii de risc pentru boala care pot fi modificati, permitand astfel prevenirea dementei.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Boston (BUSM) au analizat date din Studiul Heart Framingham (FHS) pentru a identifica noi combinatii de factori de risc care sunt legati de riscul crescut de dementa mai tarziu in viata.

Echipa Dr Au a folosit date din Framingham Heart Study (FHS) pentru a identifica noi combinatii de factori de risc care sunt legati de riscul crescut de dementa in viata. Mai exact, au analizat datele demografice si stilul de viata colectate intre 1979 si 1983 si apoi au determinat cine a fost ulterior diagnosticat cu dementa.

Dupa cum arata toate cercetarile, varsta a fost cel mai mare factor asociat cu dementa: cu cat persoana era mai in varsta, cu atat era mai probabil ca ei sa fi dezvoltat boala.

Riscul de dementa creste la persoanele de varsta mijlocie care sunt subponderali, si-au pierdut sotul/sotia sau se confrunta cu insomnia – constatari noi despre persoanele mai predispuse la boala

Cu toate acestea, au existat cateva constatari noi. Cei care au ramas fara partener de viata mai devreme, aveau o greutate sub medie, sufereau de insomnie si au prezentat un risc mult mai mare decat colegii lor care erau casatoriti, cu greutate normala si care dormeau bine la varste cuprinse intre 50 si 60.

Vezi si: Dementa – 4 metode de prevenire

Dementa este principala cauza a dependentei si a dizabilitatii la populatia in varsta din intreaga lume. Nu exista medicamente eficiente pentru tratamentul dementei.

Ca atare, spune echipa, identificarea factorilor de risc de stil de viata care ar putea fi modificati este esentiala pentru reducerea riscului de dementa.

In mod crucial, au spus ei, au folosit in mod deliberat informatii care sunt usor accesibile tuturor medicilor din SUA. Analizand aceste date nu este nevoie de testarea sau instruirea costisitoare, ceea ce inseamna ca orice medic primar poate sa controleze riscurile specifice de viata ale pacientilor.

Aceasta a fost, de asemenea, o incercare initiala de a aplica metode de invatare mecanica pentru a identifica factorii de risc.

Vezi si: Cum sa imbatranim fara dementa

„Factorii demografici si al stilului de viata care sunt neinvazivi si usor de implementat pot fi evaluati la mijlocul vietii si folositi pentru a modifica riscul de dementa la varsta adulta”. Aceste constatari apar in Journal of Alzheimer’s Disease.

 

Vezi si: 9 obiceiuri pe care sa le adopti pentru a preveni dementa si Alzheimer

Sursa:www.dailymail.co.uk

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole