Ridichile de primavara. Beneficii mai putin stiute ale micilor radacinoase rosii

Ridichile de primavara sunt originare din Asia, ulterior au ajuns in Grecia Antica, Europa, iar apoi au reusit sa cucereasca toata lumea. Aceste legume cresc foarte rapid, fiind gata de cules in aproximativ 3 saptamani de la data plantarii, iar calitatile lor terapeutice au fost un subiect despre care si Herodot povestea ca egiptenii le apreciau foarte mult.

Ridichile au in compozitia lor un contiunut important de vitamine (B, C si P), minerale (iod, magneziu si sulf) dar si rafanol, o substanta sulfurata cu efect puternic bactericid. De asemenea, nutritionistii sustin ca si frunzele acestora sunt bogate in nutrienti, precum vitaminele A, B1, B2 si C, dar si de minerale precum seleniu, potasiu, calciu sau sulf. Acestea sunt indicate in boli hepatice si bi­liare, in scorbut si rahitism, in hi­perexcitabilitate nervoasa si into­xicatii.

V-am pregatit, in acest articol, un mic indrumar despre cele mai importante beneficii ale ridichilor rosii.

Ridichile de primavara ajuta digestia

Datorita continutului mare de fibre, ridichile rosii ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal sanatos si previn tulburarile digestive. Totodata, acestea ajuta si la reducerea nivelului de colesterol si la prevenirea ulcerului gastric, datorita protectiei pe care o ofera mucoasei stomacului. Vezi si: 10 beneficii uimitoare ale ridichilor albe japoneze

Ridichile de primavara ajuta la protejarea ficatului si rinichilor

Studiile realizate in ultimii ani arata ca aceste radacinoase contin substante care ajua la mentinerea sanatatii rinichilor, avand o actiune diuretica, contribuind la detoxifierea ficatului si la prevenirea bolilor hepatice.

Ri­dichile rosii sunt drenoa­re hepatice, stimuleaza se­cretia de bila si ajuta la eliminarea ei. Specialistii recomanda ca prima­va­ra, toti cei care sufera de ficat si de bila sa faca o cura cu ri­dichi rosii, con­sumate pe stomacul gol, inainte de masa.

In cazul pietrelor la vezica bi­liara si rinichi, calculii nu se mai dez­volta si sunt maruntiti daca se beau, de 3 ori pe zi cate 5 linguri cu suc de ridichi. Totodata, daca suferiti de colita de putrefactie, este recomandat sa mancati de 2 ori pe zi salata de ri­dichi taiate marunt si amestecate cu putin ulei si otet de mere, timp de 10 zile, deoarece sunt considerate un anti­septic energic si stimuleaza vezica bi­liara sa secrete mai mult.

Ridichile de primavara sunt eficiente in bolile de plamani

Ridichile rosii au o buna actiune antiinfectioasa, ajutand la degajarea cai­lor respiratorii, prin expectoratie.

Se face o cura cu ridichi rosii (radacini si frunze), se mananca minimum 10 ridichi pe zi, in salata cu ceapa verde.

Ridichile de primavara te scapa de migrene

Substantele continute de ridiche cal­meaza starile de excitatie cerebrala. Atunci cand apar dureri de cap in­so­tite de voma, regurgitatii amare in gura, stare de inapetenta si greata, se con­suma 2-3 ri­dichi cru­de pe stomacul gol. Efec­tul va aparea in ma­xi­mum 20-25 de minute.

Ridichile de primavara reprezinta un bun remediu in caz de infectia cu Candida

Unii cercetatori sunt de parere ca ridichile rosii ar putea avea proprietăţi antimicotice, datorită unei proteine numite RsAFP2 care au puterea de a distruge ciupercile care cauzează candidoza.

Ridichile de primavara sunt recomandate in curele de slabire

Datorita continutului ridicat de fibre si de apa, micile ridichi rosii sunt eficiente in diete, deoarece potolesc foamea fara sa aiba un continut mare de calorii.

Ridichile de primavara te ajuta sa ai o piele frumoasa

Ridichile rosii au un continut bogat in antioxidanti, care te ajuta sa ai o piele mai luminoasa si mai catifelata. Tot ce trebuie sa faci este ca primavara sa consumi zilnic ridichi rosii.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...