Retetele de slabit ale bunicii. Cum scapi de kilogramele in plus

Daca ati depasit chiar si cu 5 kg greutatea normala pe care o aveti, trebuie sa stiti ca aceste kilograme in plus anuleaza un an din viata. Asadar, pe masura ce trece timpul, este bine sa ne gandim mai mult la sanatate si sa incercam sa urmam sfaturi din batrani si sa avem retetele bunicii la indemana. Iata cateva sfaturi si retete de slabit ale bunicii.

Retetele de slabit ale bunicii – cateva sfaturi din batrani

Evitarea grasimilor, dulciurilor, bauturilor alcoolice, fainoaselor, sarii, painii, sosurilor. Este bine sa introducem salate de zarzavat, supe de legume, sa mancam 1400-1800 de calorii pe zi si sa fie mesele mai dese, 4-5 mese pe zi.

Respectarea unui program de masa, orele fixe ajuta organismul sa se obisnuiasca mai usor cu noua rutina, astfel nu va mai stoca grasimile, stiind orele exacte pentru energia primita.

Mancatul sa fie o actiune lenta, cu numararea fiecarui dumicat, sa mestecam de 38 de ori fiecare imbucatura. Sa mancam mai multe legume si fructe, sa bem cat mai multa apa, fara alte bauturi si sucuri.

Retetele de slabit ale bunicii – retete simple si eficiente

O reteta excelenta pentru slabit este cura cu mere. Se mananca 1 kg de mere pe zi fara alte alimente. Se tine 3 zile cu pauza si se revine. Se face cura cu struguri, se consuma 1-2 kg de struguri pe zi, 2 zile/saptamana. Se bea suc de agurida, cate 100 de ml pe zi.

Se face o reteta simpla cu otet de mere, se pun 2 lingurite la un pahar de apa de trei ori pe zi si se bea in timpul meselor. Veti slabi incet, dar sigur.

Se mai poate face cura cu cirese sau visine si cura de lamai. Aceasta din urma este recomandata oricum in timpul oricarei diete pentru slabit.

Se beau 2-3 ceaiuri pe zi din urmatoarele amestecuri: frunze de mur, papadie, pelin, patlagina, tintaura; matase de porumb, soc, coada-calului, papadie, crusin, mesteacan; 1 lingurita de alte+1lingurita de crusin+1 lingurita de anason verde. Se mai poate bea ceai de cretisoara, infuzie de soc, paducel, afin, nalba de padure, infuzie de anghinare, urzica, unguras.

Se mai poate face infuzie de scortisoara din o cana de apa fiarta si 1 lingura de scortisoara rasa. Se bea de 2-3 ori pe zi. Se bea apa calda cu lamaie dimineata pe stomacul gol si inainte de fiecare masa. Se mai beau 1-2 pahare de apa plata dimineata pe stomacul gol si se ia micul dejun intre orele 10-11.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...