Retete eficiente pentru intarirea imunitatii

Miliarde de celule formeaza sistemul imunitar, celule ce stau ca o adevarata armata in calea oricaror inamici ai sanatatii. Aceasta armata de celule ce lupta neincetat cu radicalii liberi trebuie intarita si stimulata cat mai des, prin metode naturale, care sa dureze si sa fie eficiente. De aceea, ne-am gandit sa va aratam cateva retete pentruintarirea imunitatii.

Reteta pentru intarirea imunitatii – Mix de plante si fructe

-Ingrediente: 2 linguri de fructe proaspete sau uscate de maces, 2 linguri de fructe proaspete sau uscate de coacaz negru,2 linguri morcov tocat,1 lingura frunze uscate de vita-de-vie si 1 lingura urzica. In 600 ml de apa fierbinte, se adauga toate plantele si se fierb timp de 10 minute la foc mic. Se lasa la infuzat 4 ore, apoi se strecoara si se beau cate 100-150 ml, de trei ori pe zi, inainte de masa.

-Se face un mix (in parti egale) din urmatoarele plante medicinale: frunze si fructe uscate de zmeura, frunze si fructe uscate de paducel, frunze si fructe uscate de coacaz negru si rosu, frunze si fructe uscate de fragi si frunze si flori de tei. Din acest amestec se iau 2 linguri pline si se adauga in 500 ml apa fierbinte. In cazul in care fructele sunt intregi, se lasa trei ore la infuzat, iar daca sunt rasnite se lasa o ora. Nu se strecoara. Se bea in timpul zilei.

Retete pentru intarirea imunitatii cu produse apicole

-1 pahar miere de albine, 1 pahar cu miez de nuca pisata si 100 g radacina de obligeana data pe razatoare (daca este proaspata) sau tocata (daca este uscata). Se incorporeaza bine toate ingredientele de mai sus si se administreaza cate 2 lingurite, de 2-3 ori pe zi. Efectul va spori daca se consuma si polen.

-Propolis: se consuma cate 7-10 g de propolis curat (fara ceara), de 3 ori pe zi, inainte de masa. O bucatica cat o maslina se mesteca timp de 15-20 minute, apoi se inghite.

-Foarte bun este si laptisorul de matca: de trei ori pe zi, cu 40-50 minute inainte de masa, se tin sub limba cate 10 picaturi laptisor de matca, cu cate o picatura miere de albine sau 2-3 cristale de zahar. Dupa o cura de 10 zile, se face o pauza de 10 zile. Se repeta de 3-10 ori.

-Ingrediente necesare: 200 g de polen de albine, 200 ml de suc de lamaie, 10 g de laptisor de matca, 30 g tinctura de echinaceea (optional) si miere poliflora. Intr-un borcan, se adauga polenul si sucul de lamaie. Se acopera pentru 2 ore apoi, cu o lingura, se va sfarma fiecare grauncior de polen. Dupa ce s-a sfaramat polenul, se va pune laptisorul de matca si apoi se completeaza cu miere poliflora pana la umplerea borcanului. Se inchide ermetic si se pastreaza la rece. Se administreaza de 3 ori pe zi, cate o lingurita, cu 15 minute inaintea meselor principale. Pentru un efect si mai puternic, se poate adauga si tinctura de echinaceea. Inainte de administrare se agita bine. Se va lua pana la terminare, apoi se poate face o pauza de 7 zile si se mai poate face o portie. De asemenea, la aceasta reteta pentru intarirea imunitatii se mai poate adauga si nuci macinate.

Vezi si: Fructele de padure, cei mai buni antioxidanti pentru imunitate si intinerire

Reteta pentru intarirea imunitatii – Vin negru cu plante aromate

Acesta este un remediu cunoscut pentru intarirea organismului si se prepara din 5 linguri de busuioc si 5 linguri de coada-soricelului, peste care se toarna 1 litru de vin negru dulce si 500 g de sirop din pepene verde.

Siropul se prepara din suc strecurat si fiert pe un foc mic, pana volumul lui scade de 5-6 ori. Amestecul se macereaza timp de 3 saptamani, se agita de cateva ori pe zi si apoi se strecoara. Se consuma timp de 10 zile, cate 100 ml, de 3 ori pe zi, dupa mese.

Reteta pentru intarirea imunitatii – Tinctura de ciuperci Licoperdon Perlatum

Ciuperca Licoperdon Perlatum este un imunostimulator puternic, care la maturitate se transforma intr-o pulbere fina. Un pahar de pulbere se pune intr-un borcan de 1 litru, se adauga 500 ml de tuica (60-70 grade), se inchide bine capacul si se inveleste in polietilena de culoare neagra. Se tine in partea de jos a frigiderului, iar dupa 24 de zile, borcanul se deschide, se lasa putin sa se limpezeasca, si se strecoara.

Se administreaza cate o lingurita, dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa.

Vezi si: Fericirea si sistemul imunitar – de ce esti mai sanatos atunci cand esti fericit

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...