Retete cu prune uscate – Simple, delicioase, traditionale si impresionante

Avem o colectie de retete cu prune uscate cu care ati putea sa castigati si Master Chef la cat sunt de gustoase. Pe langa faptul ca sunt destul de usor de facut, aceste retete cu prune uscate sunt si sanatoase si inedite pentru ca nu sunt foarte des intalnite in bucataria romaneasca.

Va prezentam cateva dintre cele mai interesante retete cu prune uscate pe care le puteti incerca si voi. Unele dintre retete sunt pentru deserturi delicioase dar gasiti si cateva de fel principal care se fac tot cu prune uscate.

Retete cu prune uscate – Ficatei in bacon cu prune

Poate suna dificil insa reteta de ficatei in bacon este una dintre retetele cu prune uscate care se face cel mai usor. Aveti nevoie de 500g de ficatei, 300g de bacon feliat foarte subtire, 100g prune uscate, 100ml lapte si o lingura de ulei de masline. Toate astea pentru 4 portii.

Se spala ficateii si se curata, se pun in lapte si se lasa o ora la fragezit. Prinele uscate se pun intr-un bol cu apa calduta pentru hidratare. Ulterior se scot ficateii din lapte si se lasa la scurt, iar peste ei se presara sare si piper.

Prunele hidratate se taie in doua jumatati. Se iau felii de bacon si se inveleste cate un ficatel si o jumatate de pruna sub forma de rulou. In acest timp incingeti cuptorul pana la 180 de grade.

Ficateii si baconul se stropesc cu putin ulei de masline si se pune tava la cuptor pentru 30 de minute. Din 10 in 10 minute stropiti cu zeama din tava ca sa nu se usuce.

Retete cu prune uscate – Tarta

Printre aceste retete cu prune uscate va recomandam si una de desert si nu orice desert ci unul care poate fi servit chiar si de catre cei alergici sau intoleranti la lapte si gluten.

Pentru 8 portii de tarta cu prune uscate aveti nevoie de 125g de faina de orez, 40g de zahar, 3 oua, 500ml lapte de migdale, 250g de prune uscate si un varf de sare.

Se amesteca faina de orez cu zaharul, sarea si ouale, apoi se adauga laptele de migdale putin cate putin in timp ce amestecati. Adaugati si prunele la sfarsit si turnati amestecul intr-un recipient de copt.

Acesta se pune timp de 50 de minute la 180 de grade celsius si la sfarsit se lasa la racit inainte de a se scoate din forma.

Reteta de pui cu prune uscate

Un adevarat deliciu o reprezinta puiul gatit cu prune uscate. Puteti face 4 portii de mancare cu urmatoarele ingrediente: 500g de pui, 200g de prune uscate, 30ml ulei, 200ml apa, 2 linguri de bulion, 1 lingurita rozmarin uscat, sare si piper.

Este una dintre cele mai simple retete si se gateste si foarte rapid. In primul rand, prunele se pun in apa rece pentru 30 de minute dupa care se cresteaza intr-o parte si se scoate samburele. Puiul se spala, se zvanta si se condimenteaza cu sare si piper.

Carnea se prajeste bine in ulei incins, iar cand puiul este gata, adaugam si prunele si le prajim si pe ele cam 5 minute. Mai adaugam 200ml de apa si lasam totul sa fiarba acoperit. Pe parcurs punem si bulionul si rozmarinul, condimentam cu sare si piper.

Retete cu prune uscate – Pui cu prune, stafide si ceapa

Chiar nu exista o reteta mai simpla de atat. Oricine poate sa o faca si are garantata reusita. Pentru doua portii aveti nevoie de o pulpa de pui, 4 prune uscate, o lingura de stafide, o ceapa mare, scortisoara, sare si piper.

Toate ingredientele se pun intr-o tava mare, se toarna apa cam pana la jumatate si se baga la cuptorul incins. Trebuie sa stea cel putin o ora in cuptor, timp in care mai trebuie intoarse. La sfarsit trebuie sa fie caramelizate foarte bine prunele si ceapa. Pentru iubitorii de carne dulce, gustul rezultat e unul senzational.

Reteta traditionala de galuste de prune, gomboti sau Knedle – desertul care-ti aduce aminte de copilarie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...