Retete cu miere. 3 preparate cu carne si miere pe care le veti indragi

retete cu miere

Cu totii cunoastem beneficiile minunate ale mierii. Mierea ofera o serie de avantaje daca este folosita ca ingredient. Aceasta ofera savoare, prospetime si textura preparatelor, atunci cand este folosita pentru produsele facute la cuptor. De aceea, ne-am gandit sa va aratam cateva retete delicioase cu carne la care s-a folosit miere.

Iata 3 preparate cu carne si miere pe care le veti indragi:

Aripioare de pui cu sos de miere

Ingrediente (8 portii):

  • 1/2 cana de miere
  • 1/3 cana sos de soia
  • 1/4 cana sos de chili
  • 1 lingurita sare cu usturoi
  • 1/4 lingurita de piper
  • 8 picaturi de sos de ardei iuti rosii
  • 1,4 kg aripioare de pui

Se combina mierea, sosul de soia, sosul de chili, sarea cu usturoi, piperul si sosul de ardei rosu. Se asaza aripioarele intr-un singur strat, intr-o tava unsa si apoi se toarna sosul. Se intorc aripioarele pentru a fi acoperite de sos uniform. Se coace timp de 1 ora, la 160 grade C, apoi se poate servi. Vezi si: 3 retete sanatoase cu carne si legume

Piept de rata cu mandarine si miere

Ingrediente (4 persoane):

  • 3 linguri miere de tei
  • 4 piepti de rata
  • 300 ml supa de pasare
  • 200 ml smantana
  • 6 mandarine
  • 3 linguri de otet

Scoateti coaja de la 3 mandarine apoi curatati-le de pielite. Faceti aceeasi operatiune si cu celelalte mandarine si apoi desfaceti-le in sferturi. Rumeniti pieptul de rata in tigaie, timp de 10 minute pe partea cu piele pana cand aceasta capata o crusta crocanta, apoi faceti acelasi lucru si pe cealalta parte. Luati de pe foc si tineti la cald. Degresati tigaia, puneti in ea mierea si coaja de mandarina si in momentul in care incepe sa fiarba, adaugati otetul si supa. Lasati sa scada timp de 10 minute, incorporati smantana si lasati pe foc pana cand sosul devine suficient de consistent. Serviti pieptul de rata taiat in felii, acoperite cu acest sos si decorati cu sferturile de mandarine.

Somon cu sos de miere si marar

Ingrediente (4 portii):

  • 7 linguri de miere
  • 5 linguri de mustar
  • 1 lingura de marar tocat marunt1/2 lingurita de hrean
  • 100 g rucola
  • cateva frunze de salata (un amestec de diferite frunze)
  • 200 g somon afumat
  • 1 franzela
  • 2 linguri unt

Pentru obtinerea sosului, amestecati mustarul, mierea, mararul si hreanul. Spalati frunzele de salata si lasati-le la scurs, apoi aranjati-le pe farfurie si stropiti-le cu sosul preparat.

Taiati franzela in felii si apoi. Incingeti untul cu 2 linguri de miere in tigaie. Prajiti painea si serviti cu somonul afumat.

Sursa: „Retete cu miere”, dr. bioch. Cristina Mateescu

Vezi si: Banana, fructul mai hranitor decat cartoful si tot atat de hranitor ca si carnea

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...