Reteta. Scapa de insomnie cu o „licoare” din 3 ingrediente simple

Insomnia reprezinta o tulburare a ritmului somn-veghe reglat prin intermediul sistemului nervos, care se traduce prin scurtarea duratei de somn, a profunzimii somnului, tulburare intalnita in nevroze, astenii, depresii, alte tulburari psihice etc.

Principalele simptome ale insomniei sunt: dificultate la adormire, somn agitat, trezirea inainte de ora normala, stare de oboseala dimineata, prezenta migrenelor, a starilor de iritare si dificultatea de concentrare.

 Cercetatorii au descoperit albuminoida – tripto­fan – existenta îin lapte care sti­mu­leaza producerea de se­ro­tonina si melatonina (neuro-transmitatori). Prima comuta ritmul somn-trezie pe „economie”, iar mela­tonina ajuta la stimularea directa a somnului.
Pentru a prepara licoarea care te scapa de insomnie, ai nevoie de urmatoarele ingrediente simple:
  • 250 ml de lapte
  • scortisoara
  • nucsoara
  • miere
Mod de preparare:
Se incalzesc, intr-un ibric, 250 ml de lapte cu un varf de cutit de scortisoara si una de nucsoara si se indulceste cu miere.
Administrare: 
Se bea cu 30 de minute înainte de culcare. De asemenea, pentru o relaxare maxima, se poate masa si talpile, cu 10 minute inainte, cu ulei de susan presat la rece.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...