15.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Remedii usoare care amelioreaza simptomele neplacute ale faringitei

Faringita este inflamatia mucoasei faringiene, inclusiv a amigdalelor. Popular i se mai spune si „rosu in gat” si poate fi virala sau bacteriana si este insotita de tuse si de dificultatea de a inghiti.

Este bine de stiut ca faringita este contagioasa, fiind transmisa de la o persoana la cealalta foarte usor. Faringita se manifesta prin febra ridicata (chiar si 40 de grade Celsius), tuse, iritatie, secretii nazale si dureri de gat cu iradieri la nivelul urechilor.

Majoritatea faringitelor acute sunt povocate de virusuri (60% din cazuri), dar unele faringite pot fi provocate de bacterii (40% din cazuri). Cand simptomele apar brusc, iar febra depaseste 38,5° C, etiologia faringitei este bacteriana.

Simptomele faringitei acute sunt in special durerile puternice de gat la inghitire, dificultatile la inghitire), senzatie de prurit si de uscaciune in gat si inrosirea vizibila a mucoasei faringiene. Daca infectia este virala, ea debuteaza brusc, cu febra, dureri puternice de gat si de cap.

Tratamentul de baza al faringitei acute are drept scop ameliorarea simptomelor, administrarea de antibiotice fiind necesara doar in situatii clinice bine stabilite. In caz de faringita, specialistii fitoterapeuti recomanda sa urmati unul dintre remediile de mai jos.

Iata mai jos ce remedii naturiste sa folosesti in tratarea faringitei:

-Gargara cu infuzie de castan (40 g frunze) si mur (40 g frunze). Puneti plantele intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Faceti gargara de 3 ori pe zi, pana la ameliorare.

-Gargara cu decoct de mangaierea-apelor (40 g planta intreaga). Puneti planta intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, strecurati. Faceti gargara de 3 ori pe zi, pana la ameliorare.

-Infuzia cu cimbru. Aceasta planta are proprietati analgezice si antiinflamatoare pentru a combate faringita. Pentru infuzie, ai nevoie de 1 cana cu apa clocotita si 1 lingura frunze de cimbru. Se lasa la infuzat timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si 1 lingura de miere. Apoi, se face gargara cu acest amestec de 3 ori (de fiecare dată cu câte o lingură din aceasta). Restul infuziei se bea pe tot parcursul zilei.

Ca o completare la tratament, se recomanda sa luati si o doza de cupru, dimineata, pe stomacul gol.

Nu uitati ca un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si miscare suficienta, este o masura indirecta care creste capacitatea organismului de a face fata infectiilor.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole