Remedii naturiste cu spanac

Spanacul este bogat in clorofila, beta caroten, luteina, acid folic, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K), minerale (fier, potasiu, zinc, calciu), protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina si are un continut scazut de grasimi. Prin urmare, consumat cat mai des, ofera numeroase beneficii organismului.

Mai jos, ti-am pregatit cateva remedii naturiste cu spanac care sa te ajute in diverse afectiuni:

-Cardiopatie, hipertensiune, palpitatii. Cercetarile au aratat ca un consum moderat de spanac ajuta la prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare (hiperlipidemia, insuficienta cardiaca, hipertensiunea arteriala, boala coronariana). Se bea cate un pahar cu suc de spanac pe zi.

Constipatie, gastrita, ulcer gastric. Spanacul protejeaza mucoasa stomacului, scazand astfel aparitia ulcerului gastric. Se recomanda urmatoarele remedii:

  • Consuma in fiecare zi 1-2 portii de spanac fiert, asezonat cu zeama de lamaie, ulei de masline si condimente.
  • Bea cate 100 ml de suc de spanac amestecat cu o cantitate egala de apa si o lingurita cu miere, inainte de micul dejun.
  • In caz de constipatie, se pot folosi si seminte de spanac: 1-2 lingurite puse in 250 ml apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, apoi se strecoara si se bea.

-Cancer. Spanacul are proprietati anti-cancerigene care trateaza si protejeaza persoanele care sufera de cancer (cancerul vezicii urinare, prostatei, ficatului si cancerul pulmonar), reducand activitatea tumorala si raspandirea cancerului in organism. Se consuma cate 500 ml suc de spa­nac pe stomacul gol.

-Boli oculare si neurologice. Spanacul contine o mare cantitate de antioxidanti ce reduc efectele nocive ale radicalilor liberi, care au un impact asupra vederii. In plus, spanacul are beneficii neurologice, reducand riscul aparitiei bolii Alzheimer. Se recomanda sucul de spanac sau o portie de salata pe zi, preparata astfel: 100 g spanac tocat marunt si asezonat cu un praf de sare, zeama de lamaie si putin ulei de masline.

-Diabet zaharat, astm bronsic. Dimineata, pe stomacul gol, se bea cate 500 ml suc de spanac, timp de o luna.

-Anemie. Spanacul este recomandat ca fiind un bun remineralizant, ajutand persoanele anemice, aflate intr-o stare de slabiciune sau in perioada de convalescenta. Inainte de mesele principale se consuma cate 100 ml suc de spanac si 100 ml suc de urzica. Vezi si: Ciorba de spanac, remediu natural impotriva anemiei la copii

Pancreatita, insuficienta pancreatica. Se recomanda sa se consume cate 100 ml suc proaspat de spanac combinat cu 1 lingurita de polen, pe sto­macul gol.

Depresie. Pune intr-o cana suc de spana, si 2 lingurite cu cimbru. Lasa la macerat 5 ore, apoi bea pe stomacul gol. Vezi si: Fierul. Ce rol are pentru organismul nostru

Rani. Se folosesc frunzele proaspete de spanac, aplicate pe rani sau se pun zdrobite in diferite amestecuri ca masca faciala pentru regenerarea pielii. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi se clateste cu apa calda.

Vezi si: De ce trebuie sa consumi spanac mai des in aceasta primavara

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...