19.2 C
București
joi, septembrie 12, 2024

Remedii din batrani menite sa vindece sau sa atenueze durerile provocate de ulcer

Un ulcer la stomac este cunoscut drept ulcer gastric, in timp ce acela care se afla in prima parte a intestinelor este cunoscut drept ulcer duodenal.

Stomacul produce sucuri gastrice pentru a descompune ceea ce mancam. Pentru a proteja restul organismului de actiunea acestor sucuri, stomacul este invelit intr-un strat foarte gros. Dar cand acest perete nu se regenereaza asa cum trebuie, sucurile produc o leziune ce devine, in final, ceea ce numim un ulcer.

Cele mai comune simptome reprezinta trezitul noaptea, acuzand dureri in partea superioara a abdomenului. Durerea este adesea descrisa ca o arsura sau durere suportabila. Alte simptome includ eructatia, starea de voma, scaderea in greutate sau lipsa poftei de mancare.

De asemenea, complicatiile pot include sangerari, perforare si blocajul stomacului. Sangerarea apare la aproximativ 15% dintre oameni.

Iata cateva remedii din batrani menite sa vindece sau sa atenueze durerile provocate de ulcer:

-Piperul de Cayenne este recunoscut pentru eficienta lui in vindecarea ulcerului. Va trebui sa te obisnuiesti cu el, pentru ca este foarte puternic, dar efectul excelent pe care il are te va convinge sa incerci. Se ia gradat, incepand cu un praf (un varf de cutit) de piper de Cayenne intr-un pahar cu apa, de doua ori pe zi, 3 zile la rand; apoi cantitatea creste la doua prafuri la un pahar cu apa, tot de doua ori pe zi, alte 3 zile la rand.

-Paseaza cu robotul de bucatarie 3-4 cartofi curatati, de marime medie, si adsuga 15 ml miere lichida. Ia aceata mixtura de 3-4 ori pe zi, timp de 1 luna.

-Prepara, in storcatorul de fructe, o jumatate de cana cu suc de varza si bea-o inaintea fiecarei mese si inainte de a merge la culcare. Prepara doar cantitatea necesara unei zile – sucul de varza nu trebuie pastrat mai mult timp.

Vezi si: Ulcerul varicos. Remedii utile folosite in completarea tratamentului medical

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole