26 C
București
duminică, martie 31, 2024

Remedii de vara cu caise proaspete

Caisele sunt fructe extrem de aromate si bune, mai ales pentru femei, caci acestea ajuta la pastrarea tineretii si frumusetii. Acestea contin apa in proportie de 84-87%, zaharuri 7-16%, acizi, pectine, proteine, substante tanate, vitaminele C, PP, P, B1, B2, provitamina A, saruri minerale, potasiu in cantitati mari.

Totusi, oricat de gustoase sunt caisele, nu toti cunosc adevaratele efecte terapeutice pe care acestea le au asupra organismului nostru. Totodata, pentru o reusita in cazul tratarii anumitor afectiuni, este necesara o cura cu caise.

Iata, mai jos, cateva tratamente cu caise care merita incercate:

Remedii cu caise si samburi de caise:

Tratamente interne:

-Anemie. Copiilor si convalescentilor li se recomanda compotul de caise. S-a constatat ca rezultatele sunt egale cu cele ale unei cure cu ficat de vita.

-Stimularea cresterii la copii. Caisele stimuleaza dezvoltarea normala a oaselor, sustin imunitatea, protejeaza de indigestie si de constipatie. Pe perioada verii.

-Lipsa poftei de mancare. Mancati cate o caisa, cu 30 de minute inainte de fiecare masa.

-Tulburari de memorie. Se consuma cate 5-10 samburi de caise pe zi, in
cure de 2 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza. De asemenea, samburii de caise, prin continutul lor ridicat de vitamina B17 sunt foarte eficienti in tratarea cancerului.

-Colesterol si trigliceride marite. Se tin cure de 1 luna, timp in care se consuma cate 500 g-1 kg caise pe zi. Cantitatea mare de vitamina A din aceste fructe previne oxidarea colesterolului rau (LDL) si depunerea sa pe peretii vaselor de sange.

-Guta. Se consuma cate 600- 800 g de caise proaspete zilnic, pe o perioada de minim 1 luna. Cura se poate combina cu nectarine sau piersici. Aceasta cura mobilizeaza puternic sarurile acidului uric din tesuturi si ajuta la eliminarea lor prin urina. in plus, prin efectul sau antiinflamator, cura cu caise ajuta la rarirea/eliminarea crizelor de guta si la redobandirea mobilitatii articulatiilor afectate.

-Febra. Sucul proaspat de caise amestecat cu putina miere constituie un adevarat tonic natural.

-Oboseala oculara. Se consuma caise proaspete. 500 g pe zi, in cure de macar 6 saptamani.

Tratamente externe:

-Ten gras, seboreic. Se ia o caisa bine coapta, se taie in doua si se maseaza cu pulpa fructului tenul. Se repeta aceasta operatiune in fiecare zi. Acest remediu va face ca tenul sa devina mai curat, mai stralucitor si pielea mai elastica.

-Masca pentru ten imbatranit. Se iau 3 fructe bine coapte si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se adauga o lingura de smantana si una de miere lichida, amestecandu-se foarte bine. Se intinde in strat uniform, pe tenul curat, si se lasa sa actioneze 10-12 minute, apoi se spala fata cu apa calda.

-Acnee. Se sterge obrazul, de mai multe ori, cu pulpa de caise, apoi se va lasa sa se usuce timp de 5-10 minute, dupa care pielea se va curata cu apa calda. Suplimentar, se vor consuma cate 500 g de caise proaspete pe zi, pentru efectul laxativ si depurativ.

-Arsuri solare. Se zdrobesc bine 2-3 caise, iar cu sucul rezultat se va aplica pe arsurile provocate de expunerea la soare. Acest remediu va calma inflamatia si usturimea, vindecand mai rapid pielea.

Vezi si: Reteta cu prune si caise uscate pentru intarirea imunitatii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole