Refacerea dupa operatia de hernie de disc. 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Operatia de hernie de disc este o interventie chirurgicala nu foarte complicata, tot mai multe persoane recurgand la aceasta metoda pentru a scapa de dureri. Este important ca dupa interventie, recuperarea sa se faca cu seriozitate si sa se mentina un echilibru atat alimentar, cat si in ceea ce priveste miscarea. Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre refacerea dupa operatia de hernie de disc.

Refacerea dupa operatia de hernie de disc – urmati cu strictete tratamentul dat de medic

1 – Respectarea planului facut impreuna cu doctorul. Asadar, succesul unei operatii tine foarte mult si de o recuperare cat mai buna, de cresterea rezistentei organismului dupa ce a trecut printr-o suferinta. Planul de recuperare este de multe ori insotit de ore de kinetoterapie, ore de electrostimulare, hidrokinetoterapie, dar si ore de masaj, menite sa imbunatateasca musculatura, sa stabilizeze coloana vertebrala.

2 – Fara fortare, carat si prea mult efort. Orele de repaos la pat, interdicitia in ceea ce priveste efortul, caratul, daca sunt mentionate de catre medicul specialist ar trebui respectate cu strictete pentru o recuperare rapida si de succes. Durerile fac parte din procesul de recuperare, insa ele trebuie sa dispara treptat.

Pe o perioada mai lunga, chiar de cateva luni, ar trebui sa evitati caratul unui rucsac, cumparaturile grele, chiar daca starea de sanatate s-a imbunatatit. In plus, este posibil sa fie nevoie de modificarea stilului de viata, de la alimentatie la miscare regulata, chiar daca este vorba de simple plimbari. Cresterea in greutate este interzisa dupa o astfel de operatie, pentru a evita reaparitia durerilor.

Refacerea dupa operatia de hernie de disc – evitati frigul si stati in pozitii cat mai bune pentru coloana

3 – Cautati pozitii cat mai bune pentru coloana. Evitati sa stati picior peste picior sau in pozitii care pot ingreuna coloana. In plus, un scaun mai ridicat, care sa va ajute sa aveti o pozitie buna este necesar in perioada urmatoare operatiei de hernie de disc.

4 – Evitati umezeala, frigul, miscarile bruste. Miscarile simple, precum legarea sireturilor, ar trebui facute de pe scaun sau cu genunchii indoiti, nicidecum din picioare, cu coloana indoita, cand durerile pot aparea. Frigul si umezeala pot da din nou dureri, tocmai de aceea este bine sa fie evitate.

5 – Posibil sa fie nevoie de tratament balnear. Scopul acetui tratament este de a pune sangele in circulatie si de a incetini procesul degenerativ, de a mentine mobilitatea articulatiilor. De la tratamentul cu ape sarate, ape sulfuroase sarate, la ape termale si ape termale sulfuroase la tratamentul cu namol, toate acestea pot fi recomandate si ar trebui urmate dupa cum sfatuieste medicul specialist.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Ceaiuri indicate dupa operatia de colecist

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...