Prof. dr. Constantin Dulcan: cele trei „otravuri” pentru oameni

cele-trei-otravuri-pentru-oameni

Primul lucru pe care il mentioneaza profesorul doctor Dulcan ca fiind un dusman al oamenilor este stresul, pe care trebuie sa reusim sa il controlam cat mai bine. La stresul de zi cu zi se adauga trei „otravuri” foarte toxice, pe care le consumam in exces si nu ne fac bine.

„Sarea multa, zaharul alb si faina alba. Nimeni nu vrea sa manance paine integrala. De ce mancam paine alba, care este secata de toti nutrientii din ea? Painea integrala este cea sanatoasa organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rau, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, colorantii, toate aceste lucruri ar trebui sa fie evitate”, a spus profesorul, informeaza doctorulzilei.ro.

Ceea ce intra in organism are un efect direct asupra modului in care functioneaza acesta. Dieta nu va afecteaza doar greutatea. De asemenea, va poate intari sau slabi intregul sistem imunitar, care trebuie sa fie puternic pentru a combate virusurile si bolile.

Sigur, cei mai multi dintre noi ne putem descurca cu dureri de gat si nas infundat care vine cu raceala comuna. De asemenea, cu timpul reusim sa trecem peste momentele stresante, dar acestea lasa urme. Iar cand vine vorba de afectiuni mai grave, trebuie sa fim mai atenti la stilul nostru de viata si la ceea ce mancam.

De ce sunt aceste alimente atat de nocive pentru oameni?

Sarea de masa

Sarea de masa duce la cresterea rapida a tensiunii arteriale, deoarece sangele incearca sa mute rapid elementele toxice din inima. Din acest motiv, medicii spun frecvent persoanelor cu un nivel ridicat de tensiune arteriala sa reduca sau sa evite pe cat posibil consumul de sare.

Mai mult, sare de masa in exces ne face sa retinem apa impreuna cu alte fluide. Numeroase instabilitati pe termen lung precum diabetul, guta, precum si obezitatea ar putea fi agravate sau poate partial provocate de consumul extrem de sare comuna de masa.

Majoritatea alimentelor ambalate, precum si alimentele procesate constau in cantitati astronomice de ingrediente mai putin sanatoase. Aceste tipuri de conservanti pot cauza inflamarea si, in timp, duc la probleme majore la rinichi, tiroida si ficat. De asemenea, consumul in exces de sare poate duce si la cresterea si dezvoltarea hipertensiunii arteriale, bolilor de inima, crampelor musculare, retentiei de apa, edemului, accidentului vascular cerebral, insuficienta cardiaca, PMS, precum si tulburari majore ale sistemului nervos central, cum ar fi anxietatea si depresia.

Sarea de masa este deosebit de periculoasa atat pentru sistemul circulator, cat si pentru sistemul nervos. In plus, produce daune la echilibrul delicat al sistemului limfatic din corp.

Mai mult, sarea da dependenta extrema, deoarece organismul se obisnuieste imediat cu cantitati mari de sodiu fals, pe care apoi si-l doreste din ce in ce mai mult. Poate duce, de asemenea, la deficiente imune si reduce capacitatea de a lupta impotriva infectiilor bacteriene.

Amintiti-va, totul cu moderatie. Sarea are numeroase avantaje pentru sanatate, cu toate acestea, de fiecare data cand utilizati in exces, poate prezenta si numeroase pericole.

Zahar rafinat

Este asociat cu obezitate, diabet, dementa, boli cardiovasculare, degenerare maculara, boala Alzheimer, creste nivelul de glucoza din sange, afectiuni renale, guta, probleme cardiace, hiperactivitate, cancer si cavitati.

Consumul in exces de zahar alb ar putea duce la boli grave de sanatate. Mai mult, consumul de dulciuri duce in timp la cresterea in greutate. Da dependenta foarte repede. Un aport ridicat de zahar poate provoca insuficienta hepatica.

Bacteriile si virusii au nevoie de o sursa de energie pentru a prospera si creste, iar acea sursa de energie este zaharul. A consuma prea mult zahar poate ingreuna combaterea bacteriilor, deoarece bacteriile folosesc de fapt acel zahar pentru a creste.

Alimentele zaharoase pot duce, de asemenea, la cresterea in greutate si obezitate, ceea ce va poate compromite sistemul imunitar in mai multe moduri.

Faina alba

Faina alba, care este folosita pentru a face painea alba, contine aditivi care provoaca inflamatii si slabesc sistemul imunitar. Evitati cat mai mult posibil painea alba, rulourile si chiar pastele facute cu faina alba.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...